Alexada Yükselmek hemde 1-2 hafta içinde hiç bu kadar kolay olmamıştı . Denemesi bedava
Alexa sıranız, bir TV programının reytingi gibidir. Reytingler, seçilmiş bazı televizyonlara yerleştirilen aletlerle ölçüldüğü gibi, Alexa sıranız da Alexa Toolbar´ının kurulu olduğu bilgisayarlardan gelen verilere göre ölçülür.

Alexa sıranız, sitenize reklam vermek isteyenlere veya sitenizin diğer siteler arasındaki durumunu görmek isteyenlere bir ön bilgi verir.

Nasıl bir Tv programının reytinginin fazla olması insanların onu fark etmelerine katkı sağlayabiliyorsa, Alexa değerininizin iyi olması da ziyaretçiler bakımından böyle bir fayda sağlayabilir.

Onun dışında ziyaretçi sayınıza direkt bir yararı yoktur.
Alttaki Yazı Buradan alınmıştır.

Alexa değerini arttırmanın yolları

Aşağıdaki yazıda alexa rankini arttırmanın farklı yollarını göreceksiniz. Bu koleksiyon farklı webmasterların pozitif sonuçlar veren uygulamalarından derlenmiştir.

Bu yazının sonunda, farklı yollarla yinede pozitif sonuclar alınmış olan metodlara bağlantılar bulacaksınız.

Bu metodlar işe yarar mı? Bazılarına gore kesinlikle evet, fakat bilmeniz gereken, çoğu metodun sizden spesifik adımları rutin bir şekilde atmanızı ve efor sarfetmenizi gerektireceğidir.

Uzun süreçte alexa rankinizi arttırmak istiyorsanız, içerik kalitesi üzerine yoğunlaşmanız faydalı bir adım olacaktır. Bu aynı zamanda görsel olarak değeri yükselen fakat içerik olarak yetersiz kalma gibi bir riskle karşı karşıya kalmanızı önleyecek ve sitenizi oldukça değerli bir hale getirecektir.

Dışardan sitenize link verilmesinin pasif olarak Alexa değerinizi arttırması kaçınılmaz. Bu da site trafiğinizi arttırmanın en güzel yollarından birisidir.

[*] Alexa toolbar yükleyin. Firefox&[#]8217;u, SearchStatus extension ile birlikte kurup giriş sayfanızı kendi site adresiniz olarak kaydedin.
[*] Alexa rank widgetini sitenize yerleştirin.
[*] Diğer insanları Alexa toolbar kullanmaya teşvik edin
[*] Bir ofiste mi çalışıyorsunuz? Alexa toolbar ve Firefox SearchStatus extension&[#]8217;ını tüm bilgisayarlara yükleyin ve hepsinde kendi sitenizi giriş sayfası olarak ayarlayın
[*] Arkadaşlarınızdan Alexa Website profilinizi incelemelerini ve oylamalarını isteyin
[*] Alexa hakkında yazın.Webmaster ve bloggerlar Alexa değerinin nasıl arttırılacağı konusunda birşeyler duymayı isterler. Size link vereceklerdir Gelen ziyaretçilerin Alexa toolbarı varsa bu dogrudan Alexa değerine etki edecektir.
[*] Webmaster forumlarında websitenizin adresini yayınlayın.Webmasterlar genellikle Alexa toolbar kullanıcısıdır.
[*] Webmasterlar ile ilgili içerik yazın. SEO veya domain adı altında bir kategori olabilir. İçeriğinizi diğer sosyal ağlarla paylaşma imkanı sunun
[*]

[*] Asya kökenli sosyal ağlarda ve yine webmaster forumlarında yazın. Bazı webmasterların farkettiği, doğu asya web kullanıcıları alexa toolbar fanı olduklarıdır. Buna neden olarak Alexa top 500 de yer alan Asya-kökenli siteler gösterilmektedir.
[*] Webmaster araçları adı altında bir bölüm oluşturun. Bu webmasterlara sitenize sürekli geri gelip araçlara ulaşım için yapıştıracağınız bir mıktanıs olacaktır
[*] Dugg veya Stumbled. Bu yol sitenizin aşırı trafiğe girmesine neden olacak, doğal olarak Alexa değerini arttıracaktır.
[*] PayperClick sponsoru olun. Google veya Exact Seek&[#]8217;ten reklam satın almak sitenize ziyaretçi çekmekte size yardımcı olacaktır.
[*] Sitenizde bir Alexa kategorisi oluşturun ve alexa ile ilgili olarak postlarınızı bu kategori altında toplayın.
[*] Banner ve link satın alın. Ve Son olarak
Çoğu sitede kullanılan Ve blojendede kullandığımız alexa kodu. Ne İşe yarıyor diyenleriniz elbetteki olacaktır.



Kodunu sitenize ekleyerek alexada yükselebilirsiniz. a?url yazan yerdeki a harfini a- b-c-d koyarak farklı ebatlarda alexa kodu görebilirsiniz.
Mozilla Kulanıcıları Alternatif olarak Sparky eklentisini kurabilirler.
ama eğer hiçbişi yapmayacam diyosanız Sparky+ ALexada günlük sitenizi arayın yeter.
Editör: Pusula Gazetesi