Zonguldak&[#]8217;ın Gökçebey ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Resmi Gazetede 28.10.2009 tarihinde yayımlanan 2009 yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ gereğince Gökçebey de Kurban Hizmetleri Komisyonu toplandı.
Gökçebey Kaymakamlık toplantı salonunda toplanan komisyonda sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmek amacıyla gerekli tedbirleri içeren bir dizi kararlar alındı. Alınan kararlarda, Kurban kesim yerleri olarak ilçe merkezinde Belediye Mezbahası, Bakacakkadı Beldesinde Belediye Mezbahası ve Hacımusa Beldesinde belediye tarafından tespit edilen mekanlar kullanılacağı belirtildi.
Alınan kararlar şöyle belirtildi: &[#]8220;Kurbanlar cadde, sokak, umuma açık yerlerde, boş arsa ve arazilerde, mahalle aralarında, yeşil alanlarda ve vatandaşların yoğun olacağı yerlerde kesinlikle kesilmeyecektir. Kurban derileri Türk Hava Kurumu&[#]8217;na makbuz karşılığı teslim edilecektir. Hayvan sevklerinde menşei şahadetnamesi veya veteriner sağlık raporu muhakkak bulundurulacaktır. Kulak küpesiz ve pasaportsuz hayvanların sevkine kesinlikle izin verilmeyecektir. Kesim yeri belirlenmeyen yerlerde kendi bahçelerinde derin kuyular kazılarak atıklar içine atılarak kapatılmak suretiyle kesim yapılabilecektir.&[#]8221;
Yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda hazır bulunan köy muhtarlara da alınan kararlar anlatılarak bilgilendirme yapılmış oldu.
Editör: Pusula Gazetesi