Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerinde çalışan Patolog, Jinekolog ve pratisyen hekimlere yönelik Zonguldak Emirgan Oteli Toplantı Salonu&[#]8217;nda &[#]8220; Kolposkopi ve Sitopetoloji&[#]8221; kursu düzenlendi.
Yaklaşık 300 hekimin katıldığı toplantıya Yakın Doğu Üniversitesi Dekanı ve Dünya Patoloji Birliği Başkanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey, Prof. Dr. Kunter Yüce, Prof. Dr. Ali Ayhan Kanserle Savaş Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nejat Özgül, konuşmacı olarak katılırken, kursa Zonguldak ve yakın illerden Ketemler de görevli pratisyen hekimler, konsülde çalışan kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının yanı sıra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ve il genelinde hastanelerde görev yapan kadın doğum uzmanları ve patologlar katıldı.
Düzenlenen kursta, beş ayrı oturumda on üç konuşmacı konulu ile ilgili olarak değişik konularda katılıcı hekimlere son gelişmelerle ilgili bilgilendirme yaptı. Kursun düzenlemesindeki amacın söz konusu personelin Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi olan KETEM&[#]8217;lerde uluslararası standartlara uygun Servis Kanseri Tarama Programı&[#]8217;nı yürütülebilmeleri için uygulamalı ve teorik eğitimler kapsamında Servis Kanseri, Kolposkopi, Servikal Patoloji, Sitopatoloji alanlarında uluslararası standartlarda bilgi birikimine ulaştırılmaları konuları anlatıldı.
Editör: Pusula Gazetesi