Hayırsever işadamı İbrahim Fikri Anıl, Yardımseverler Derneği ve İl Özel İdaresi işbirliği ile Zonguldak Bahçeliveler Mahallesi´nde yaptırılacak olan 16 derslikli İbrahim Fikri Anıl İlköğretim Okulu´nun temel atma töreni gerçekleştirildi.
Törene, Zonguldak Valisi Erdal Ata, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan, işadamı İbrahim Fikri Anıl, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil İbrahim Yaşatır, Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Hayırsever işadamı İbrahim Fikri Anıl, &[#]8220;Keşke bütün arkadaşlarımız benim gibi yatırım yapsalar da Türkiye´nin yüzü gülse. Bu yatırımın herkese hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Yardımseverler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Aytül Bozkurt da, &[#]8220;Böyle bir çalışmada bulunduğum için mutluyum. Tekrar böyle bir olayda görev almaktan gurur duyarım. Yapılacak olan okulumuzun herkese hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ise, &[#]8220;Kuşkusuz günümüz dünyasında toplumların çağdaşlık düzeyi eğitimde yakaladığı başarı, sahip olduğu bilim ve teknolojinin kalitesiyle ölçülmektedir. Toplumlar arasındaki zenginlik ve kalkınmışlık yarışı da ancak eğitimli kazanılabilir. Dünyadaki toplumlar arasındaki söz sahibi olmanın şartı da, bilim ve teknolojide ileri olmak, çağın bilim ve teknolojisini kullanmak, zengin ve kalkınmış toplum olmaktır. Geleceğin büyük ve güçlü Türkiye´sini yapmak, ileri toplumlar arasındaki yerimizi almak için çağın bilim ve teknolojisi yetişmiş insan gücüne sahip olmakla mümkündür. Bu gücün kaynağı da okuldur. Ülkemizin ve Zonguldak´ın fedakar zenginleri cömertliklerini sürdürdükleri sürece, bu okullarda yetişen çocuklarımıza iyi eğitim verip yetiştirdiğimizde medeni milletler arasında ön saflarda yerimizi alırız. Bu okul binasının Zonguldak´a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; diye konuştu.
Zonguldak Valisi Erdal Ata, devlet olarak eğitim konusunda tüm imkanları zorlayarak bütçeden ayırdıkları büyük payın, ihtiyaçları karşılanmada ne yazık ki yeterli olamadığını söyledi. Ata, &[#]8220;Dünyada, çağdaş ve gelişmiş toplumların içerisinde yer alabilmek ve geleceğe güvenle bakabilmek için mutlaka eğitime ve eğitim yatırımlarına büyük önem vermeliyiz. Eğitim hala her ülkenin öncelik vermesi gereken önemli konuların başında yer almaktadır. Çağdaş devlet olmanın en vazgeçilmez şartlarından birisi, geleceğimizin teminatı yavrularımıza, gençlerimize modern ve evrensel ölçülerde eğitim imkanını en geniş ve yaygın biçimde sağlamaktır. Devlet olarak eğitim konusunda tüm imkanlarımızı zorlayarak bütçeden ayırdığımız büyük pay, ihtiyaçların karşılanmasında ne yazık ki yeterli olamamaktadır. Bu nedenle ülke geneline başlatılan ve çok yaralı olan eğitime yüzde 100 destek kampanyası ile eğitimin önemine inanan ve şuanda aramızda bulunan hayırsever kişi kurum ve kuruluşların destek ve katkıları bizler için büyük önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle bugün hep birlikte temelini attığımız İbrahim Fikri Anıl İlköğretim Okulunun ülkemize ve Zonguldak´ımıza, eğitim camiasına ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Konuşmaların ardından Vali Erdal Ata tarafından hayırsever işadamı İbrahim Fikri Anıl ve Yardımseverler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Aytül Bozkurt´a yardımlarından dolayı plaket verdi. Plaket töreninin ardından protokol İbrahim Fikri Anıl İlköğretim Okulu´nun temelini attı.
Editör: Pusula Gazetesi