AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen basınla bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen Kdz. Ereğli ilçesinde gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıya, AK Parti Milletvekillerinin yanı sıra, AK Parti Zonguldak il Başkanı Hamdi Uçar, Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, bazı belde belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda gazeteci katıldı. AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, hükümet olarak Ereğli´de birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, milletvekillerine teşekkür etti. İl Başkanı Hamdi Uçar, çok yoğun bir dönem geçirildiğini belirterek, Çalışma Bakanının Zonguldak gezisini değerlendirdi. Uçar, &[#]8220;Biz her ay düzenli bir şekilde basın toplantısı düzenleyerek basınımızın karşısına çıkıyoruz. Demokratik açılım süreci ile ilgili olarak Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Siirt´i gezdik. Bunun yanında Cizre, Nusaybin, Midyat gibi ilçeleri de gezdik. Şırnak İl Başkanı hastanede doktor açığının olmadığını, bu konuda hiçbir eksiklerinin olmadığını söyledi. Sadece Ereğli´de değil, Doğu´da, Güney Doğu´da sağlık alanında, eğitim alanında ki bazı sorunları hükümetimizin çözmesi bizi son derece mutlu etti. Çok yoğun bir dönem geçiriyoruz. Bunlardan bir tanesi bakanımızın şehrimizi ziyaret etmesi. Çalışma Bakanlığımızın bölgemizle çok yakından ilgili olması bizi sevindiriyor. Bölgemizin sanayi bölgesi olması, enerji bölgesi olması bu anlamda Çalışma Bakanlığının ehemmiyetini bir adım öne çıkartıyor. Bakanımız yer altına indi. Ocağa girerek yer altında ki çalışma şartlarını görerek, TTK´nın AK Parti hükümetinde başlatılmış olduğu rehabilite sürecine destek vermesine adına çok önemli bir gezi oldu. Sıkıntıları yakından görme fırsatı oldu. Bundan sonra da ilgili bakanlarımızı Zonguldak´a davet ederek, çalışmalarımızı yaparak ilgili bakanlıklarda Zonguldak ile ilgili çalışmalarına hız verecekler. Yatırımlarımızı yerinde görerek daha sağlıklı bir şekilde yapmış olacağız&[#]8221; dedi.
AK Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan, Türkiye´nin kendisini kendisiyle kıyaslama döneminin bittiğini söyledi. Hiçbir şeyi sümen altı yapan bir hükümet olmadıklarını belirten Erdoğan, &[#]8220;Ben yaz sezonunda Tunceli´ye gittim. Gördüm ki, ulaşım, toplu konut, kamu binaları açısından Tunceli, Zonguldak´tan kat kat, fersah fersah çok ilerde. Sayın Kamer Genç´e Genel Kurul da söylediğim gibi buradan da sesleniyorum. Hele gel sen birde Zonguldak´ı gör. Belki bu bizim eksikliğimiz, bizim beceriksizliğimiz öyle kabul edelim. Ama vatanın birliği, bayrağın tekliği milletin bütünlüğü söz konusu olduğu zaman Türkiye´nin neresinde olursa olsun, Türkiye Cumhuriyet´i vatandaşı Türkiye Cumhuriyeti´nin birliğini beraberliğini bütünlüğünü Anayasa´nın çerçeve olarak çizdiği ilkelere sahip çıkarak korumak zorundadır. Onun için 72 milyon kardeş yapabilme özlemiyle temeli atılan bu Türkiye Devleti Cumhuriyeti´nin ilelebet yaşamasının formülü nedir? Kardeşliktir, sevgidir, diyalogdur hoş görüdür. Türkiye milleti şimdiye kadar kendisiyle kendisini kıyaslamış. Geçmiş 40 yıllık yöneticiler işte 1923´lerde şu vardı, şimdi bu var. Türkiye´nin kendisini kendisiyle kıyaslama dönemi bitmiştir. Türkiye kendisiyle İtalya´yı, ABD´yi, Fransa´yı, Almanya´yı, Japonya´yı kıyaslayacak duruma gelmelidir. O uçak hızıyla kalkınırken, ben kanı arabasını geçtim, otobüs hızında ilerliyorsam bu noktadaysam ben çok gerideyim ve ileride olana yetişmem mümkün değil. Biz hiçbir şeyi sümen altına, halının altına süren bir hükümet bir iktidar olmadık. Bizden çok gelişmiş ülkeler bizden çok krizle mücadele ediyor ve çok büyük bunalım içerisindeler. Ülkemizdeki dinamizm, nüfusun yoğunluğu ve gençliğin potansiyel değeri hareketlilik ve müteşebbis ruhu, açılım, Türkiye´nin bir enerji koridoru olması ve enerji koridoru olmasından dolayı, coğrafi konumumuz, devlet tecrübemiz devlet geleneğimiz, 16 devlet 16 tanesinin 15 yıkılmış onlar niçin yıkıldı sormamız lazım. Her zaman yolumuzu aydınlık ve açık tutmak zorundayız&[#]8221; dedi.
KEPEZ YOLU PROJESİ
Milletvekili Erdoğan, Kepez yolunun yol standartlarına uymadığını belirterek, 2011 yılında Kepez yolunu yapma arzusunda olduğunu kaydetti. Erdoğan, &[#]8220;Kdz. Ereğli olarak gerçekten yıllar önce yapılan Kepez olu yol standartlarına uygun bir yol değil. Belediye ve karayolları işbirliği içerisinde Kepez yolunu Ereğli Belediyesine aktarmak konusundayız. Ama bunu yapılabilmesi için alternatif yol olması şartı var. Şuanda Organize Sanayi Bölgesi ve Alaplı OSB oradan 4,5 kilometre yol yaptık. O yolun devamında 17 kilometre yolla Zonguldak ana halterine bağlanacak bir yolun projesi çiziliyor. 2012 yılında bedelini buraya koymak kaydıyla harita çalışmaları ağırlıklı olarak yukarıdan yapılan çalışmalarla harita bitmek üzere. 2011´de o yolu yapmak arzusundayız. Kepez yolundan aşağıya inerken orada bir vatandaşın yeri var. Daha öce orada bir iyileştirme yapılmış. Vatandaşa imza attırılmamış. Bizde bunun bedeli olarak oraya 90 bin TL verdik. 100 bin TL ile bu işi bitirmeye gayret ettik. Orada 12 dönümlük arsanın 900 metresini kavşak için olmazsa olmaz karayollarının projesine uydurmak için yapmak zorundayız. O arkadaş belediyeyle mahkemelik olduğu için bu işi uzatıyor. Bu işin uzatılmasına gerek yok. Orası ölüm yolu. Vatandaş büyük devlet küçük, bu noktaya geldik. Çünkü vatandaşın elinden zorla malı alamıyorsun. Şimdi arsasını satarsa, bizde oradan yol yapacağız&[#]8221; diye konuştu.
ERDEMİR ARAZİLERİ
ERDEMİR´in Ereğli´ye yüzünü döneceğini belirten Fazlı Erdoğan, ERDEMİR´in Ereğli ile bütünleşeceğini kaydetti. Erdoğan, &[#]8220;ERDEMİR özelleştirilirken, Ereğli´de gerçekten o gün arzu ettiğimiz birliği beraberliği yerel ve merkezi hükümet olarak bulamadık. Onun için dev bir şirket özelleşirken bir kurumumuz aldı çalıştırıyor Ereğli´mizin ve ülkemizin ticaretinde metal olarak yassı çelik olarak önemli bir yeri var. Özelleştirme arifesinde biz Çaycuma´da yaptığımız hizmeti özellikle yöreye aktarılmasında başarılı adım atamadık. Özelleştikten sonra ERDEMİR´in içerisinde eskiden çalıştırıldığı zaman hazine arazileri kamu üzerinden kamu şirketleri için kullanılabilir. Ama özel şirkete geçtiği zaman hazine arazilerinin bedeli yatırılmadan hazine arazisi kamu dışında bir başka özel sektör tarafından kullanılamaz. Hükmü vardır Anayasa´da. Bu hüküm çerçevesinde 4 bin 99 metre kare bir yer. Bu şekilde Ereğli Kaymakamlığı maliye, hazine ERDEMİR´in sınırları içerisinde tapusu kamuya ait olmak üzere özel şirketten böyle bir yerin talebinde bulunmuştu. Şuana kadar bin 702 metre kare yerin ecri mislin yılda 2,5 milyar civarında bir para ödenerek, açıkça demir çelik fabrikası hazineye bu kaynağı ödüyor. Bunun mahkeme süreci devam ediyor. İkinci mahkemeyi hazine kazandı. Özelleştirmeyi mahkemeye verdi ERDEMİR. Ama Anayasa´da hüküm açık. ERDEMİR´in boşta olan yerleri var. Önümüzdeki zaman diliminde hazinenin konumunda zaman dilimi içerisinde bu çözülecektir. ERDEMİR Ereğli´ye yüzünü dönecektir. ERDEMİR Ereğli ile bütünleşecektir. Buna her zaman ihtiyacımız vardır&[#]8221; dedi.
DDY HAZİNE ARAZİSİ
Milletvekili Fazlı Erdoğan, Devlet Demir Yolları´na ait arazilerin hastane yapılması için hazineye aktarılması için çalıştıklarını belirterek, DDY´nin vergi borcu nedeniyle buraların hazineye devri için uğraştıklarını söyledi. Fazlı Erdoğan, &[#]8220;Ereğli birinci tireni kaçırdı. Ben ikinci treni kaçırmak istemiyorum. Orada birisi istasyon kurmuş, Adapazarı´nda birileri almış, onların içinde ben de varmışım gibi dedi kodular çıkıyor. Bundan utanıyorum. DDY ve hazine arasında mekik dokuyoruz. Burada 370 dönüm arsa var. Bu iki parselden ibaret ayrı ayrı yerlerde. Bunan 160 döneme sit alanı. Burada bir yapılaşma yok. Ereğli Belediye Başkanı ile diyalog içerisinde imar çalışması yaptık. O imar çalışmasını yapmasaydık bu noktaya gelemezdik. Burası özelleştirme masasında. Biz onu dondurduk. Oradan bir adım içeri kimse giremez. Buralar için Ankara´da satış büroları kurulmuş. Birileri burada bir hesap içinde olabilir. Bizim hesabımız şu dur; Ereğli birinci treni kaçırdı, ikinci treni kaçırmasın. Burayı DDY vergi borcuna mahsuben hazineye devrini sağlamaya çalışıyoruz. Ben gece gündüz uğraşırken, DDY´de biraz uyanık. Birde Ankara´da bir yeri onu da bu yazının içerisine sokmuş. Birinci turda olumsuz cevap aldık. İkinci turda maliye bakanı ve başbakanımızla görüşerek yeniden ele alınmasını hem DDY hem de hazinenin, maliyenin yetkileriyle buraya gelinde değer tespiti yapıldı&[#]8221; diye konuştu
Ereğli´nin kredi sorunu olmadığını belirten Fazlı Erdoğan, Ereğli´nin imar revizyonu sorunu olduğunu kaydetti. Erdoğan, &[#]8220;Ereğli´ye hizmet etmek istiyorum. Ereğli için ne yapılacaksa, Ereğli´nin kredi sorunu yok. Ereğli İller Bankası´ndan bir teklif aldı. Mezarlık mı, pazar yeri mi, kredin hazır. Diğer ne ise hazır. Çünkü Ereğli´nin dönüşümü garanti. Ereğli´nin imar revizyonu konusu var. 20 yıldır geliyor. ´Son haftaya geldik hemen bitsin´ deniliyor. Ne Fazlı Erdoğan imar müdürü, ne fen işleri, ne belediye başkanı ben bir milletvekiliyim. Ben köprü görevini yapıyorum. Bunun için bir ayla altı ay arası süre var. ´Bu olmazsa ben toplu konutun yolunu yapmam. Oraya toplu konutu yapanlar yolunu yapsın´ derse birisi. Bende şunu söylerim; Ereğli´nin bütün mahallelerinde vatandaş yaptı evini, imar filan yoktu. Belediyeler geldi vatandaşın yaptığı bu evin arasından eğri büğrü yollara hizmet götürdü. ´Götürmedik´ diyen varsa gelsin buyursun&[#]8221; dedi. Kepez´de yapılması planlanan Atatürk Anadolu Lisesi´nin içler acısı olduğunu belirten Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:
&[#]8220;Bu okulun hali içler acısı. Kadersizlik bunun üzerine 104 tane proje bitti. 4 tane mahkemelik oldu. Önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkacak. Okulun yüzde 10´u bitti. Gülüç yolu, diğer yollar devam ediyor, geçici bir halde durdu. OSB´nin orada kavşak var, plaj için yoğunluk için oraya düşünüldü. Yineden düzenleme yapılacak. Tersanecilerin her biri akşam yatıyor sabah yeni bir proje üretiyorlar. Herkesin önüne bir kavşak yapılmaz. Ama onları da memnun etmek için çalışıyoruz.&[#]8221;
AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise konuşmasında Filyos Projesi ve demokratik açılıma değindi. Bütün amaçlarının gelecek yıl içerisinde Filyos´a bir kazma vurmak olduğunu belirten Türkmen, &[#]8220;Biliyorsunuz Filyos´u serbest bölge ilan ettik. Özellikle ve ivedikle diye kanun çıkardık. Bu sene istimlaka para koydurduk. Bu kadar ciddi kriz olmasına rağmen birçok firma oraya yatırım yapmak itiyor. Kalkınma ajansının da desteğiyle binlik 5 binlik planları yapılıyor. Önümüzdeki yılın içerisinde bütün amacımız hedefimiz bir kazma vurdurup orada da başlamış oluruz. Doğal gaz, Ereğli ve Alaplı´ya gelmişti. Şimdi Çaycuma´ya geldi. Orada deneme safhasında. Sanayinin her çeşidi Zonguldak´ta olacak derecededir&[#]8221; dedi.
Demokratik açılım ile ilgili de bilgi veren Türkmen, &[#]8220;Yıllarca ihmal eylediğimiz sorunumuz olmasına rağmen devletle milletin arasında bazı kesimlerin arasında daimi bir sorun çıkmıştır. Osmanlı istiklal savaşı döneminde çok toprak kaybetmiştir. Birçok insan kaybetmiştir. O psikolojiyle kurulan cumhuriyet kafasını kim kaldırıp ´Bende şunu istiyorum´ dediği zaman onun kafasına vurmuştur. Türkçesi budur. ´Yani bir toprak parçası gidecek bizden, küçüleceğiz.´ O psikolojiyle sıkıntılı işler olmuş. Bu güne kadar gelmiş kimsede buna bakmamış. Milletimizle devletimiz barışsın istememiş, orada fırsat olmamış, bir türlü vesayet rejimi dediğimiz olayın içinden çıkamamış, kurumları ahenkle çalıştıramamışız. Milli irade tecelli etmemiş, edemeyince de muktedir olamamış, muktedir olamayınca da demokrasi yerleşmemiş. Milletimizle nasıl, hangi şekilde, hangi gurupla sorun varsa onu çözmek için uğraş veriyoruz. Bunun içinde en büyük olanı da Güney Doğu meselesidir, Kürt meselesidir adına ne derseniz deyin. Onu da biz çözmeye gayret ediyoruz. Dış ülkelerle ticari ve insani ilişkilerimiz arttı. Muhalefetin abarttığı gibi, ´Biz dağılacağız, üniter yapımız gidecek´ hayır kardeşim Anayasa´nın 1.2.3. maddelerinde ne olduğu, nasıl olduğu, üniter bir devlet olduğu hepsi yazıyor. Bunlarla ilgili hiçbir kimsenin sayesinin ne teklif etmesi, ne değiştirmesi mümkün değil. Hatalar vardır, bunu kışkırtanlar vardır, ticaret haline gelmiştir. PKK meselesi ondan geçinenlerde vardır, biz bunları bitirmek istiyoruz. 72 milyon kişi bizim kardeşimizdir&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi