Zonguldak´ta, temmuzda bir evin önüne bırakılan bebeğin annesi yakalandı. Genç kadının, Antalya´nın Alanya ilçesinde doğum yaptığı ve bebeğini bırakmak için 894 kilometre yol kat ederek Zonguldak´a geldiği belirlendi.
Alınan bilgiye göre, bu yılın temmuz ayında, Çamlık Mahallesi´nde yaşayan Yasemin Arıkoğlu´nun kapısına gece yarısı bırakılan erkek bebeğin, annesini bulmak için İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri araştırma başlattı.
Ekipler, hastanede doğduğu tespit edilen bebeğin anne babasının kimliğinin belirlenmesi amacıyla il genelinde ve çevre illerdeki hastanelerde doğum yapan kadınlarla ilgili yaptığı çalışmada, bebeğin bölgede dünyaya gelmediğini belirledi.
Araştırmalarından sonuç alamayan ekipler, 81 il emniyet müdürlüğüne yazı göndererek hastanelerde doğum yapan kadınların ailelerine ulaşılması talebinde bulundu.
Alanya Emniyet Müdürlüğü´nden gelen bilgi doğrultusunda araştırmayı yürüten ekipler, buradaki devlet hastanesinde doğum yapanlardan A.Ç. ve bebeğine ulaşılamadığı bilgisini aldı.
Araştırmayı genişleten ekipler, İstanbul´da olduğu tespit edilen 24 yaşındaki A.Ç´yi yakalayarak Zonguldak´a getirdi.
İfadesinde, önceki yıllarda ailesiyle Zonguldak´ta ikamet ettiklerini ve daha sonra Alanya´ya taşındıklarını anlatan A.Ç, nikahsız birlikteliğinden dünyaya gelen bebeğinden ailesinin haberi olmadığını iddia etti.
Bebeğin babasının kimliğini kesinlikle söylemeyeceğini, maddi durumu iyi olmadığı için de çocuğunu almak istemediğini belirten A.Ç´nin talebi üzerine bebek, bakımının yapıldığı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Çocuk Yuvası´na teslim edildi.
Çamlık Mahallesi´nde yaşayan Yasemin Arıkoğlu, 3 Temmuzda pencere camına birisinin vurması üzerine açtığı evinin kapısının önünde kundağa sarılı 3-4 günlük bebek bulmuş, polise haber verilmesinin ardından çocuğun annesinin bulunması için çalışma başlatılmıştı.
Editör: Pusula Gazetesi