TTK´nın galeri sürme işini yapan Star adlı şirketin çalışanları 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle baca ağzında iş bırakma eylemi yaptı. Maaşlarını vermemek için yetkililerin sürekli kendilerini oyala-dığını belirten işçiler, simit, domates-le ocağa indiklerini belirttiler.

Başbakan´a çağrı yaptılar
Pusula´ya konuşan işçiler yetkililere seslendi: "Üç aydır içeriden maaşlarımızı alamıyoruz. Önümüzdeki ay ödeyeceğiz diye üç aydır mağdur edildik. Biz buradaki yönetimde suç bulmuyoruz. Ankara´daki yönetim ne derse buradaki yönetim aynısını bize aktarıyor. Suçlu Ankara. Ankara Zonguldak´tan parayı alıyor başka yerlerde yatırım yapıyor. Bizde mağdur kalıyoruz. Çocuğumuza bir lira okul harçlığı bile veremiyoruz. Domates ekmekle ocağa inen arkadaşlarımız var. Kredi borçlarını ödeyemeyip hacizlik olanlar var. Biz bunları anlattığımız için eminim ki bizim işimize son verebilirler. Bundan sonra çoğu kişinin başı kesilecek. Üç aydır maaşlarımızı alamıyoruz ve verilen sözler yerine getirilmiyor. Devlet özelleştirdiği yerlerin arkasında dursun. Özel sektörleri işçinin hakkını veriyor mu diye denetlesin. Buradan Başbakan´a sesleniyoruz. Biz ona oy verdik. İktidar yaptık. Beş sene sonra o iktidarlıktan indirebiliriz de. Duyduk ki Çalışma Bakanı Zonguldak´ta maden ocaklarında inceleme yapmış. İnanıyorum ki çalıştığımız ortamları gördükten sonra harekete geçecek. Biz istiyoruz ki sesimizi duysunlar artık. Hakkımızı versinler. İşi bırakma eylemimizi maaşlarımızı alana kadar sürdüreceğiz. 10 sürecekse 10 gün vardiya saatinde buraya geleceğiz ama paramızı almadıkça ocağa inmeyeceğiz. Daha öncede bir günlük iş bırakma eylemi yaptık. O zaman bırakan işçi sayısı azdı. Patron, ayın 20´sinde maaşlarınız yatacak dedi. Patronumuza sesleniyoruz. Namus, şeref sözünüz nerede kaldı."

TTK´nın malları kullanılıyor
İşçilerin mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini belirten Şef Yetiş Gülerler; "İşçi arkadaşlarımızın sıkıntıları çok büyük, iki üç aydır para almıyorlar. Devlet bu işleri özelleştirecek ama bu şekilde insanları mağdur ederek özelleştirmemeli. Denetimlerin yapılması lazım. Çocuklarına haçlık dahi veremeyen bu insanlar üzümle ekmekle ocağa iniyor. Herkes mağdur. Şirket sahibi kimseyle muhatap olmuyor. Malzeme sıkıntımız var. Burada sağdan soldan TTK´nın mallarını çalmayla çırpmayla iş yürüyor. Şuanda 200 işçi mağdur durumda. Yetkililer bu işe bir çözüm bulmalılar. TTK çalışanların emeğini versin. Buradaki yönetim uğraşıyor ancak hiçbir ilerleme olmuyor. Burada çok büyük sıkıntı var" dedi.
Vardiya Mühendisi Önder Karabey de, işçilere 20 gün süre verildiğini belirterek kararın işçilere ait olduğunu söyledi. Karabey "İşçilerimiz iki aydır maaşlarını veremediğimiz için iş bıraktılar. Ben işçilerin maaşlarına bakmıyorum, sadece mühendisleriyim. Bende burada çalışanım ama arkadaşların ayın 20´sine kadar çalışmaları için teklif gönderdik. Kararı kendileri verecekler" şeklinde konuştu.

Ceplerinde para yok
Emeklerinin karşılığını istediklerini belirten işçiler; "Biz emeğimizin karşılığını istiyoruz. Cebimizde para yok. Çocuğuma okul harçlığı bile veremiyorum. Çoğu arkadaşımız borcu yüzünden büfenin önünden geçemiyor. Simitle madene iniyoruz. Devlet sırtımızdan tonlarca gelir elde ediyor ama emeğimizin karşılığını vermiyor. Yetkililer halimizi görsün ve utansınlar."
Editör: Pusula Gazetesi