İl Genel Meclisi Kasım ayı 11. birleşimi Meclis Başkanı İsmail Terzi Başkanlığı´nda İl Özel İdaresi Toplantı Salonu´nda yapıldı. Toplantı açılış ve yoklamanın ardından bir önceki toplantı tutanak özeti okunup oylamaya sunulmasıyla başladı.
Ardından İl Özel İdaresi adına tescil edilmiş olan, Mülkiyet Orman Genel Müdürlüğü´ne ait, Devrek´in İsmetpaşa Mahallesi´nde bulunan tapunun 46 ada 1 parselde kayıtlı 90 bin 586 metre karelik arsanın 30 bin metre karelik kısmının, 100 yataklı Devrek Devlet Hastanesi yapılması üzere, İl Özel İdare Kanunu gereğince Sağlık Bakanlığına tahsis edilip edilmemesi hususu görüşüldü.
İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, raporun daha önce encümenden geçtiğini ve mecliste de karara bağlandığını belirterek, hastane için Özel İdarenin bütçesinden toplam 510 milyar bedel ayrıldığını söyledi.
Madde hakkında meclisi bilgilendiren Terzi; "Bu bedel 2009 yılında 100 milyar, 2010 yılında 200 milyar ve 2011 yılında 210 milyar olmak üzere toplam 510 milyar İl Özel İdaresi tarafından ödenecektir. Arsada Devlet Hastanesi yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı´na tahsis edilecek.
Bunu 100 yataklı Devlet Hastanesi olarak değil de, Devrek Devlet Hastanesi yapı diye oylamaya sunalım.
Çünkü ilerleyen zamanlarda acil, diyaliz gibi ek binalar yapılabilir, sorun çıkmasın. Hastanenin yeri ve parası azır. Bu hastaneyi 100 yataklı hastane olarak sınırlamayalım" dedi.
Bunun üzerine Terzi, Devrek Devlet Hastanesi yapılmak üzere Orman Genel Müdürlüğü´nden tapusu alınan yerin, Sağlık Bakanlığı´na tahsisini oylamaya sunarak rapor oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin son maddesi olan Devrek´in Oğuzhan Köyü´nün Köy Yerleşik Alan Tespiti ile ilgili teklif görüşüldü ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu´na havale edildi. Ardından gelecek toplantının gün ve saati belirlenerek toplantı sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi