Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Zonguldak´ta bakanlığına bağlı müdürlükleri gezdi.
Bakan Dinçer, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak Müdürlüğü´nü, Bölge Çalışma Müdürlüğü´nü, İş-Kur İl Müdürlüğü´nü ziyaret etti. Bakan Dinçer, bakanlığına bağlı müdürlüklerde, il müdürlerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bakan Dinçer, daha sonra Zonguldak Belediyesi´ni ziyaret etti. Belediye Başkanı İsmail Eşref ile görüşen Dinçer, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bakan Dinçer, "Zonguldak´ta 142 bin emekli olduğunu öğrendim. Bizler emekli olan insanlara günlerini boş geçirmemeleri için çalışmalar yapabiliriz. Bu 142 bin kişiye güzel sanatlar öğretebiliriz. Bahçe nasıl yapılır; onu öğretebiliriz. Yurt dışındaki bazı şehirlerde olduğu gibi, burada da farklı çalışmalar yapabiliriz" dedi.

"İSTİSMARA İZİN VERMEYİZ"
"Anlaşmalı boşanarak devleti zarara uğratan eş sayısı" oranının Zonguldak´ta diğer illere oranla fazla olduğunun ifade edilmesi üzerine Bakan Dinçer, emekli maaşlarını işçilerin primlerinden ödediklerini, bu istismara izin vermeyeceklerini belirtti. İstismarların önüne geçmek için her türlü tedbiri alacaklarını söyleyen Bakan Dinçer, "Bu konuda yorum yapmam, yapamam. Buranın yerel şartları ile alakalı bir şey olabilir. Sadece olayın üzerine gidiyoruz. Bu tür istismarlar varsa, onların önüne geçmek için
her türlü tedbiri alırız. İstismarı yapanlar, bu çerçevede gerekli cezayı öderler. Biz emekli maaşlarını, işçilerin alın teriyle ödedikleri primlerden ödüyoruz. Dolayısıyla onun istismarına izin vermemiz mümkün değil" diye konuştu.
Bakan Dinçer, ardından AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı´nı ziyaret etti ve burada partililerle toplantı yaptı.
Editör: Pusula Gazetesi