Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 71. yılında Zonguldak´ta törenle anıldı. Cumhuriyet´in ilk kenti ünvanı olan Zonguldak, kömürün var oluşuyla emeğin başkenti olarak biliniyor.
Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 71. yıldönümünde ülke genelinde gerçekleştirilen törenlerle anıldı. Zonguldak´ta da anma töreni düzenlendi. Zonguldak Valiliği önündeki Atatürk Anıtı´na çelenk bırakıldı. Sabah saat 08.45´de başlayan anma törenine Zonguldak Valisi Erdal Ata´nın yanı sıra Tugay ve Garnizon Komutanı Süleyman Yüksel, Belediye Başkanı İsmail Eşref ile diğer protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı´nın çevresinde meşaleler yakıldı. Saatler 09.05´i
gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Limanda bekleyen yük gemileri, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Deniz Polisi Botu siren çaldı. Trafik polisleri de tören esnasında saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu esnasında izci öğrenciler tarafından Türk Bayrakları gönderlerde yarıya indirildi. Tören İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi