AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Karabük´te yayın yapan yerel televizyona verdiği röportajda, Zonguldak-Bartın-Karabük illerinin birlikte hareket ettiğinde Bölgenin gelişmesi hızlanacağını, bu nedenle yeni kurulan Kalkınma Ajansının Batı Karadeniz Bölgesi için çok önemli olduğunu vurguladı.
AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Kalkınma Ajansının Batı Karadeniz Bölgesine kazandıracaklarını Karabük´teki yerel bir televizyonunda özetledi. Milletvekili Tunç, Bartın´ın teşvik sistemine Zonguldak ve Karabük´ten önce girdiğini ve 6 yıllık süre içerisinde sanayide önemli bir mesafe aldığını belirterek, 2010 yılından itibaren uygulanacak olan bölgesel ve sektörel teşvik sisteminde 3 ilin üçüncü bölgede yer aldığını, bölgenin yeni teşvik sisteminden karlı çıkacağını söyledi. Bartın ve Karabük´ün birbirini tamamlayan iller olduğunu belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, "Karabük Demir Çelik Sanayi için Bartın Limanı bir avantajdır, Safranbolu ile Amasra´yı turizmde birbirinden ayrı düşünmek imkansızdır, o nedenle bölge milletvekilleri olarak daima birlikte hareket ediyoruz" dedi.
Filyos Projesinin, Zonguldak Havalimanın ve Adapazarı-Bartın Demiryolu Projesinin Batı Karadeniz Bölgesini ayağa kaldıracak önemli avantajlar olduğunu belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Yeni kurulan ve görev dağılımı yapılan Zonguldak-Bartın-Karabük Kalkınma Ajansı bu önemli konuları gündemine alarak bölgenin gelişmesini hızlandıracaktır" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi