Zonguldak Valisi Erdal Ata, 10 Kasım Atatürk&[#]8217;ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Vali Ata, Atatürk&[#]8217;ün tüm dünyanın saygısını kazanmış örnek bir devlet adamı olduğunu belirtti.
Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün ölümünün 71. yılında saygıyla andıklarını söyleyen Vali Erdal Ata, büyük önder Atatürk&[#]8217;ün, yaşamı, yaptıkları ve tarihi başarılarıyla tüm dünyanın saygısını kazanmış, örnek bir devlet adamı olduğunu ifade etti.
Ata, &[#]8220;Atatürk tüm yaşamını Türk Ulusu ve bağımsızlığına adamış, milleti ile birlikte, kurtuluş savaşında tarih önünde büyük bir zafer kazanarak, tarihin akışını değiştirmiş, gerçekleştirdiği devrimlerle bizlere aydınlık bir geleceğin kapılarını açmış büyük bir liderdir. Atatürk&[#]8217;ün bizlere çağdaş uygarlık düzeyine çıkmayı, azim ve kararlılıkla çok çalışarak kalkınmayı hedef gösteren ilke ve inkılapları yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, rehberimiz olarak ulusumuzun yarınlarına yön verecektir. Büyük önderin aramızdan ayrılışının 71. yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev, kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini, Cumhuriyetimizin değerlerini, kazanımlarını, her koşulda korumak, kollamak ve yeni nesillere aktararak yaşamaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmanın, Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmanın bizlerin en önemli görevi ve ortak sorumluluğu olduğu asla unutulmamalıdır. Türk Milleti önderi Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün açtığı aydınlık yolda emin ve kararlı adımlarla yürümeye devam edecek, Atatürk Türk Ulusunun gönlünde ve kalbinde sonsuza dek yaşayacak, O&[#]8217;nun büyük Türk Ulusunun gönlündeki yeri hiçbir zaman değişmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu büyük insan Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün aramızdan ayrılışının 71. yıldönümünde minnet, şükran ve özlem ile anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi