Mimarlar Odası Ankara Şubesi Zonguldak Temsilciliği Olağan Kongresi dün Maden Mühendisleri Lokali Toplantı Salonu´nda Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş, başkanlığında yapıldı.
Toplantıda Divan Başkanlığı&[#]8217;na Ekrem Ataç ve Sayman Üyesi Fırat Bilkan seçildikten sonra saygı duruşunun ardından başladı. Ardından Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş, faaliyet raporu ve 2010 yılı tahmini bütçe raporu hakkında bilgi verdi.
Ekonomik krizin inşaat sektörünü de durdurma noktasına getirdiğini belirten Demirtaş, "96´sı 2008-54´ü 2009 yılında olmak üzere incelediğimiz 150 yeni inşaat projesi, geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde 50 düşüş yaşandığı ve bu da krizin tahribatını açıkça gösteriyor. Zonguldak her geçen gün daha da yaşanmaz bir duruma geliyor. Kötüye gidişin baş suçlularının, danışmayan, ortak akıl aramayan belediyeler olduğuna inanıyoruz. Zonguldak Kent Konseyi´nin işletilmesi yönündeki çabalarımız, Kent Konseyi´ni harekete geçirdi. Lavuar Binası; müze, sinema, tiyatro, konferan salonları, restoranlar, kafeler, ticarethaneler ve kültür merkezi olarak restore edilmelidir. Alanda kent meydanı ve kültür parkı olarak düzenlenmelidir" dedi. Tek liste halinde gidilen Kongre de aday Turhan Demirtaş´ın sunduğu yönetim kurulu listesinde asil ve yedek üyeleri seçildi. Ardında, 23 üyenin yaptığı oylama ile Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş, üyelerin tam desteğini alarak 23 oyla yeniden başkanlığa seçildi.
Editör: Pusula Gazetesi