Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen önümüzdeki günlerde Organize Sanayi Bölgesi doğalgaz dağıtım ihalesinin yapılması için resmi başvuruda bulunacaklarını söyledi. BOTAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre şu anda bölgeye doğalgazın ulaştığını söyleyen Gülşen; " Belediye olarak daha önce Enerji Piyasası Denetleme Kuruluna dağıtım ihalesinin yapılması için bir yazı yazmıştık. Fakat o zaman bölgeye daha doğalgaz ulaşmamıştı.
Önümüzdeki günlerde Bartın, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey Belediyeleri olarak EPDK´ ya resmen ikinci başvurumuzu yapacağız. Bartın ve bu üç ilçemize gaz verileceği umudunu taşıdığımız için resmi müracaatımızın takipçisi olacağız" dedi.
Çaycuma OSB´de bulunan işyerlerine doğalgaz bağlantılarının yapılabilmesi için 200 dolarlık bedel istendiğini belirten Gülşen, buradaki sorunun da bir an önce çözülmesi gerektiğini, doğalgaz bekleyen sanayicinin kapısının önündeki gazdan henüz yararlanamamasının muhtemel yatırımların da askıya alınmasına neden olduğunu söyledi.
Pusula´nın haberini değerlendiren Gülşen; " Sayın Valimizin de belirttiği gibi yaklaşık 200 bin dolarlık kullanma ruhsatı harcı ödenmesi gerekiyor. Bu miktar BOTAŞ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu tarafından uzun vadede taksitlendirilmedi.
Kısa vadede ödeme yapılması gerekiyor. Çaycuma OSB´de bir şekilde bu parayı ödeyecek. Bu konuda yetkilerimiz bir çalışma içinde.
Doğalgazın bölgede yaygınlaşıp kullanılmasına belediyeler büyük destek veriyor. Zaten belediyelerde yasal olarak % 10 oranında bir hisseye sahip. Çünkü dağıtım aşamasında bozulan yol, tretuvuar vb. onarmak belediyelerin görevi. Biz ilçemize 2010 yılında doğalgazın geleceğine inanıyoruz. Çaycuma´da çok ciddi bir hava kirliliği var. Bununda tek çözümünü, doğalgazın konutlarda kullandırılmasından geçmektedir. Şu anda OSB´de 19 / 25 bar aralığında doğalgazın olduğunu biliyoruz.
Karakoç Küyü´nde bir istasyonumuz var. Oradan Bartın´a, Bartın´dan da bu bölgeye dağıtım yapılacak" şeklinde görüşlerini paylaştı.
Editör: Pusula Gazetesi