Vali Erdal Ata, hastanelerin taşınması ile ilgili vatandaşların aklını karıştıran konulara açıklık getirdi.
Atatürk Devlet Hastanesi´nin kapanmadığını sadece tek başhekimlik altında toplandığını belirten Vali Ata, hastane yönetimlerinin birleşmesinin ekonomik yönden de avantaj olduğunu söyledi.
Ata hastanelerle ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:
"Bizce hastanelerin durumu ile ilgili bir karışıklık yok. Ama zaman zaman basında yer alan haberlere bakıyorum ve bazı kişilerin açıklamalarına göre sanki Atatürk Devlet Hastanesi kapatılmış gibi bir hava veriliyor. Ama orada kapatılan hiçbir şey yok. Geçmişte nasıl faaliyetine devam ettiriyorsa şimdide aynı şekilde devam ettiriyor. Çünkü sadece iki hastanenin yönetimi birleştirildi.
Bunun en büyük sebebi de doktorların sayısının birleştirilerek branş nöbetinin tutulmasıdır.
Bir diğer sebepte Zonguldak Devlet Hastanesi´nin döner sermayesinin bir takım ödeme güçlü içerisinde olması, bu Zonguldak Devlet Hastanesi´nin de biraz daha rahat olması nedeniyle ekonomik yönden birleştirilmiş oldu.
Bu ekonomik yönden birleşmede avantaj sağlayacak bir durumdur. Yani değişen Atatürk Devlet Hastanesi´nde bir Başhekim yok onun dışında hepsi aynı.
Diş Hastanesi için şu andaki hedefimiz Kozlu´daki bizim özel idarenin tesislerine taşımayı planlıyoruz. Orası daha önce kiraya verilmiş ve kiraya verilen şahıslar bir takım harcamalar yapmışlar. Eğer o konularda anlaşabilirsek orayı diş hastanesi olarak karşılamayı planlıyoruz.
Sosyal Güvenlik Kurumunun şu anda kendi binaları var ama yeterli değil. Kendilerine ait müstakil bir bina yaptırmak istiyorlar. Muhtemelen biz diş hastanesini Kozlu´ya taşırsak onlarda yapılması planlanan ve Sosyal Güvenlik Kurumuna ait olan yere kendi binalarını yaptıracaklar.
Diş Hastanesi´nin Kozlu´ya gitmesini uzak olarak değerlendirmesinler. Üniversite Hastanesi uzak mı? Evet, uzak ama insanlar gidiyorlar değil mi?
Diş Hastanesi orada olsa buradan çıktığında kaç dakikada orada olacak? Toplam 3-4 dakika. Ankara İstanbul gibi bir yerde istediğiniz yere gitmek birkaç saatinizi alıyor. Kozlu istikametine girdiğiniz zaman 4 dakikada ordasınız ama Gazipaşa´yı o kadar çabuk aşamıyorsunuz."
Editör: Pusula Gazetesi