Karaelmas Gazeteciler Derneği kuruluşunun 7. Yılı nedeniyle Paşa Kebap&[#]8217;ta basın emekçilerine bir kahvaltı verdi. Kalabalık bir basın emekçisinin katılımıyla gerçekleşen kahvaltıda, eski kuşak ve yeni kuşak gazeteciler, sohbet imkanı bularak yoğun bir haftanın sonunda dinlenme fırsatı buldular.
Kahvaltı sonrası konuşma yapan Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz, derneğin 7 yıl önce kurulmasından bugüne gelinen noktasından bahsederek şunları söyledi:
&[#]8220;KGD, Zonguldak&[#]8217;ta 7 yıl önce mesleki örgütlenmeye ihtiyaç olduğundan zorunlu kuruldu. Mesleğe saygınlık kazandırmak isteyen arkadaşlarımızın önerisi ile çeşitli toplantılar yapıldı. Bu toplantılar neticesinde sadece gazetecilerin üye olduğu, mesleki sorumlulukla hareket edebilecek bir mesleki örgütlenmeye ihtiyaç olduğu kanısında bileşildi.Yaşadıkça ve çeşitli sorunlarla karşılaştıkça bazı şeyleri öğrenmeye çalıştık. Örgütlü bir şekilde mücadele etmek, basın camiasına kalite getirmek konusunda önemli bir ivme kazandırdığını görüyoruz. Değişik etkinliklerde bir araya gelerek, bir çoğunluk oluşturabilmek, derneğin asıl amaçlarından birisi idi. Bunu etkinliklerle, sosyal aktivitelerle ve ruhsal motivasyonla yapmaya çalışınca iyi şeyler ortaya çıktığını düşünüyoruz. Eski ve yeni kuşak gazetecileri, gazeteci adaylarını çeşitli platformlarda bir araya getirmektir. Bizim her zaman şöyle bir felsefemiz var, biz sıradan bir iş yapmıyoruz. Hepimizin atması gereken adımlar var, hepimizin ilişkileri ve diyalogları var. Gazetecilik refleksini ne kadar öne çıkarırsak, insanların bize bakışları da o anlamda daha iyi olur.KGD 7 yıllık sürecinde bunları yapmaya çalıştı.Biz inanıyoruz ki daha fazlasını yapmalıydık ve yapmalıyız.&[#]8221;
Sorumluluk anlayışının daha fazla yerleşmesi gerektiğini söyleyen Öksüz, &[#]8220;Mümkün olduğunca gazetecilikte kalite, insani ilişkilerde kalite, mesleki sorumlulukta kalite, biz ne kadar kendimize saygı duyarsak, dışarıdaki insanların basına karşı, gazetecilere karşı mesafesi ve saygınlığı daha fazla artacaktır. Genç arkadaşlarımız mümkün olduğunca eski kuşak gazetecilere daha fazla ilgi gösterip, onların birikiminden faydalanmalı, bilgi alışverişi yapılmalı diye düşünüyorum.Emin olun kazanacaksınız. KGD üyeleri için gurur duyulması gereken bir durum daha var. Bu dernek kurumsal ilişkileri hem Zonguldak&[#]8217;ta, hem Türkiye genelinde mesleki örgütlerle kurduğu ilişkilerden dolayı, Türkiye&[#]8217;de örnek gösterilen basın örgütlerinden bir tanesidir. Biz buradan kendi içimizdeki kavgalara nedeniyle bazı gerçekleri göremiyoruz.Ama bizim gittiğimiz her yerde &[#]8216;Zonguldak&[#]8217;ta böyle bir dernek var&[#]8217; şeklinde hep bizi örnek gösteriyorlar.Bu da bize bir artı kazandırıyor ve sorumluluğumuzu daha çok bilmemiz gerekiyor.Bunun hakkını vermemiz gerekiyor. Daha fazla bir araya gelerek daha çok çalışmalar yapabiliriz. Birbirimize destek olmalıyız ve paylaşmaktan kaçınmayalım. Birbirimizi sevmesek de zor günümüzde birbirimizin yanında olmaya çalışalım&[#]8221; dedi.
Başkan Atilla Öksüz önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmaları da şöyle sıraladı:
&[#]8220;İngilizce Kursu vereceğiz. Avrupa Dil Pasaportu alacak şekilde İngilizce kursu vereceğiz. 3F Dil Kursu ile anlaşma yaptık ve sayıyı belirlediğimiz gün kurs başlayacak. Bahçeşehir Üniversitesi Zonguldak&[#]8217;ta İletişim Okulu açmak istiyor. 15-20 öğrenci grubu Zonguldak&[#]8217;a gelerek yerel gazetecilerle tanışacak. Yerel gazeteleri ve matbaaları gezecek. Zonguldak&[#]8217;ta yerel gazete kültürü nedir, bu konuda araştırma yapacaklar. Her ay dışarıdan bir gazeteci getireceğiz. TBMM&[#]8217;ni görmeyen arkadaşlarımız var. Ankara TBMM ve Anıtkabir gezisi düzenleyebiliriz. İstanbul turu yapmalıyız. Önemli ve büyük medya kuruluşları ziyaret edilecek. Bayram gazetesi çıkarmak için çalışma grubu oluşturulacak.
Zonguldak&[#]8217;ta birçok gazeteci arkadaşımızın sarı basın kartı alabilecek kapasitede olduğunu biliyoruz.Sarı basın kartı için müracaatlar alınacak.Sarı basın kartı, kimlik ve sorumluluk veriyor.
Eğitim olmazsa olmazımız. Eğitim çalışmaları yapmak için düşüncelerimiz var.Her cumartesi 1 saat olmak üzere değişik konularda eğitim vereceğiz. Bu çalışmaya da Aralık ayı gibi başlamayı düşünüyoruz.&[#]8221;
Daha sonra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi ve KGD Başkan Yardımcısı Osman Sav söz alarak şunları kaydetti:
&[#]8220;Bu süreçte ne zorluklarla karşılaştığımızı bazı arkadaşlarımız biliyor. İnanılmaz bir süreç yaşadık. Ama inanılmaz bir noktaya gelindi. Bir çok kişi derneğin bir süre sonra kapanacağı ve farklı yollara sapacağı ile ilgili görüş bildirdiler.Hepimiz iyi niyetli ve tek bir amacı vardı.Gazetecilik layık olduğu saygınlığı görsün.Türkiye genelinde örnekle gösteriliyoruz .Antalya&[#]8217;da panel düzenleniyor ve biz konuşmacı olarak katılıyoruz.Zonguldak&[#]8217;ı çok iyi bir şekilde temsil etmeye çalışıyoruz.Bundan sonra ki hedefimiz şu olması gerekir, tamam dernek olarak bir yerlere geldik. Ama dernek üyesi nasıl oluyor, nasıl olunması gerekiyor bilmemiz lazım. Kılık kıyafetimizle, konuşmamızla, yaptığımız haberlerle bunu hissettirmemiz lazım. Biz 7 yılda nerelere geldik, inanıyorum ki 10. Yılda çok daha farklı yerlere geleceğiz.Bizim her zaman örnek olmamız lazım.Bizim de eksiklerimiz var, lütfen bunları paylaşalım.Hepimizin yöneticiler kadar çalışmamız gerektiğini düşünüyorum.Herkes bu işin köşesinden tutarsa inanılmaz işler yapılır.Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.Dernek güçlü oldukça, gazetecilik seviyesi de yükselecektir, kalitemiz de artacaktır.Rekabet kaliteyi getirir.&[#]8221;
Gazeteciler kahvaltının ardından Atatürk Anıtı&[#]8217;na çelenk koydu
Editör: Pusula Gazetesi