Karabük Bartın´lılar Derneği (KARBARTINDER) 1. olağan genel kurulu yapıldı Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde yapılan kurulda bir konuşma yapan Derneğin Kurucu Başkanı İsmail Hakkı Demir, amacın bölgeyi kalkındırmak olduğunu söyledi.
Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde yapılan KARBARTINDER 1. Olağan Genel Kurulu´nda konuşma yapan Derneğin Kurucu Başkanı İsmail Hakkı Demir, Karabük´te 8 binden fazla Bartın´lının yaşadığını kaydetti. Demir, "Karabük, Bartın ve Zonguldak aynı kaderi paylaşan iç içe girmiş kültürü bir olan insanlarla dolu. Bizim amacımız bu birlikteliği bir güce dönüştürüp kalkınmayı sağlamak. Birlikten güç doğar, biz hepimiz aynı zamanda Karabük, Zonguldak ve Bartın´lıyız. Karabük ve Bartın insanı genelde aynı kaderi paylaşmaktadır. Karabük il oluşundan itibaren göç alan bir yerleşim yeri iken artık her iki il´de de göç veren yerler olmuştur" dedi.
Daha sonra tek liste ile gidilen kurulda yönetim, İsmail Hakkı Demir, Yüksel Korkut, Gülhan Kaynar, Şerife Salman, Fikri Özen, İsmail Altunöz, Nazif Aksoy, Neşe Kocabacak, Ahmet Önder, Adem Karapınar, Mehmet cenk Selamlar, Mehmet Murat Bozkır, Suat Yamaner, Muhammet Yasin Aydın, Metin Bağdatçı, Alsan Keskin, Yusuf Toker, Halit Altıntepe ve Hüseyin Karagülle´den oluştu. Genel Kurula, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin ve çok sayıda Karabük´te yaşayan Bartın´lı katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi