2007-2008 öğretim yılında başlatılan eğitim projesi kapsamında arslan zeki demirci tarafından bu sene ilk defa burs verilen 228 öğrenciye banka hesap cüzdanları verildi.
Polisevinde gerçekleştirilen programa Vali Erdal Ata, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Belediye Başkan Vekili Kemal Cangöz, Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Arslan Zeki Demirci&[#]8217;nin oğlu Ahmet Demirci ve eşi Demet Demirci, öğrenciler, aileleri, öğretmenler ve okul müdürleri katıldı.
Polisevinde düzenlenen programda konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, &[#]8220;Arslan Zeki Demirci, Zonguldak&[#]8217;ın eğitim seferberliğinde bitmez gayreti, yılmaz duruşu ile önemli bir yer edinmiştir. Yaptırdığı okullar, burs verdiği öğrenciler ve diğer eğitim faaliyetleri ile bugün eğitimin yüz akı olarak Zonguldak&[#]8217;ın kültür semasında eğitim bayrağını en yükseklerde dalgalandırmaktadır. 2007-2008 eğitim-öğretim yılında ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim devam eden başarılı, erdemli ve örnek davranışlar sergileyen 100 öğrenci ile başlattığı burslarını 2008-2009 eğitim-öğretim yılında 201 öğrenciye çıkarmış, bu sayı bu yıl 400 rakamına ulaşmıştır. Bu tablo Zonguldak için gurur verici bir tablodur. Değerli işadamımıza eğitime verdiği hizmetlerden dolayı şahsım ve tüm eğitim camiası adına şükranlarımı sunuyorum&[#]8221; dedi.
Daha sonra konuşma yapan Arslan Zeki Demirci&[#]8217;nin oğlu Ahmet Demirci, Arslan Zeki Demirci tarafından bugüne kadar toplam 400 öğrenciye burs verildiği ve verilmeye devam edildiğini söyledi. Ahmet Demirci, &[#]8220;4 yıldır sürdürdüğümüz ve Allah sağlık verdiği sürece sürdürmeyi hedeflediğimiz bu ayrıcalıklı ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda yetişen gençlerimize destek olma görevinin yeni bir halkasının başlamasının vermiş olduğu gurur ve sevinci ailecek yaşıyoruz. Eğitim bir ülkenin en önemli noktasıdır. Doğru şekil, amaç ve yönde eğitime yapılan yatırım ve destek, her zaman doğru şekilde ve pozitif olarak bir çığ gibi geriye dönecektir. Sizlerin ilerlediği bu yolda mümkün olduğu kadar size destek olmayı ve her sene bu halkalara yeni halkalar ekleyeceğini ve katkılarımızın artarak devam edeceğini, babam Zeki Demirci ve ailem adına söz veriyorum&[#]8221; dedi.
Ardından konuşma yapan Vali Erdal Ata, &[#]8220;Ülkemizdeki sorunlardan bir tanesi eğitimdir. Devlet ve toplum olarak eğitime daha fazla destek vermeliyiz. İşadamımız Aslan Zeki Demirci hedefinin 5 bin öğrenciye burs vermek olduğunu söyledi. Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum. Asıl bizim sorunumuz yükseköğrenimdeki çocuklarımız ve bu programın içine yükseköğrenim gören öğrencilerimizin alınmalarını isterim. Durumu iyi olan herkesi böyle hayırlı işlerde görmek istiyoruz. Burs alan öğrencilerimize bir tavsiye bu verilen imkanı iyi değerlendirsinler ve topluma yararlı bir vatandaş olsunlar&[#]8221; dedi.
Konuşmaların ardından, 228 örenciye Vali Erdal Ata, Ahmet Demirci ve eşi Demet Demirci tarafından banka hesap cüzdanları verildi. Ayrıca Vali Ata, Ahmet Demirci&[#]8217;ye babası adına teşekkür belgesi verdi.
Editör: Pusula Gazetesi