Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Beyçayırı Stadı´nın belediyeye devredilmesini istediklerini bildirdi.
Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu´nda gerçekleştirilen belediye meclisi toplantısında gündem dışı yaptığı konuşmada, yeni pazar yeri projesini hayata geçirmek amacıyla başlatacakları çalışmalarla esnafı mağdur etmek istemediklerini söyledi.
Stadın, Gençlik ve Spor Bakanlığı´nca belediyeye devri halinde soruna çözüm bulabileceklerini belirten Posbıyık, şöyle dedi:
´´Beyçayırı Stadı, mevcut konumuyla ilçe merkezinde kalmış durumda. Bu arazinin belediyeye devri halinde biz de Delihakkı mevkisindeki belediyeye ait büyük bir alanı bakanlığa veririz. Ulaşım imkanının da kolay olduğu yeni alana yapacağımız stadı bakanlığa teslim ederiz. Beyçayırı Stadı´nın olduğu araziye de geçici olarak pazarcı esnafımızı yerleştiririz.´´
Toplantıda, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı´nca Ömerli Mahallesi mevkisinde yapılması düşünülen toplu konutlarla ilgili görüşmeleri sürdürmesi amacıyla Posbıyık´a, ambalaj atıklarının kaynağında toplanması ve geri dönüşümünün yapılması için Çevre Belediyeler Birliği´ne yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu´nun isminin Süleymanlar Mahallesi´ndeki parka verilmesi oy birliğiyle kabul edilerek hukuk işleri komisyonuna havale edildi.
Editör: Pusula Gazetesi