Alaplı ilçesinde öğrencilere 29 Ekim ve 4 Kasım Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde slayt eşliğinde Kızılay´ın faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.
Zonguldak´ın Alaplı ilçesinde Kızılay Alaplı Şubesi tarafından ilköğretim okullarındaki öğrencilere 29 Ekim ve 4 Kasım Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde slayt eşliğinde Kızılay´ın faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Alaplı Kızılay Şubesi Başkanı Hayri Yiğit ve beraberinde Zonguldak Kan Bankası Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Senem Özertuğrul ilçedeki Kasımlı, Aşağıdağ ve Çatak İlköğretim Okulu´na giderek 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine Kızılay´ın faaliyetleri hakkında 40 dakikalık bir sunum gerçekletirdiler. Öğrencilere Kızılay hakkında bilgiler veren Zonguldak Kan Bankası Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Senem Özertuğrul, &[#]8220;Türk Kızılay´ı gençlerimize dayanışma, yardımlaşma ve şefkat duygularını aşılamak, geleneklerine bağlı, yurdunu ve milletini seven sağlıklı ve Kızılaycı bir nesil yetiştirilmesini sağlamaktır. Türk Kızılay´ını gerek ulusal gerekse uluslar arası platformlarda daha iyi tanıtabilmek için Kızılay Haftası´nda ve öğretim yılı boyunca okullarımızda bilgilendirmeler yapılacaktır&[#]8221; dedi.
Alaplı Kızılay Şubesi Başkanı Hayri Yiğit de, &[#]8220;Türk Kızılay"ı her zaman yoksulun ve yardıma muhtaç insanların yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir&[#]8221; dedi.
Konuşmaların ardından Kızılay Genel Merkezi tarafından gönderilen 30 adet eğitim seti Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit tarafından yoksul öğrencilere verilmesi için, okul müdürlerine teslim edildi.
Editör: Pusula Gazetesi