Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, yüzey suları ve Kanalizasyon çilesini sonlandırmak için çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.
Kötü koku ve sel sularına yol açan kanalizasyon hattı için toplamda 243 bin 844 TL tutarında bir yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Bektaş: "Kanalizasyon ve yüzey suları tarihe karışıyor" dedi.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, yatay delgi metoduyla yürütülen yüzey suyu ve kanalizasyon çalışması hakkında şu bilgileri verdi:
"Merkez Mahallesi Atilla İlköğretim Okulu civarı ve Tuğlaharmanı bölgesinin yüzey suları ve kanalizasyon çilesini sonlandırmak için belediyemizce çalışma başlatılmıştır. Atilla İlköğretim Okulu civarına yatay delgi metodu ile yüzey suyu ve kanalizasyon hattı yapım işinin keşif bedeli 167 bin 400 TL, okul arkası menfez ve şaft odası yapım işinin keşif bedeli 76 bin 444 TL´dir. Toplamda ise 243 bin 844 TL tutarındaki işe başlanılmıştır. Kanalizasyon hatlarını yerin 13-14 metre altından, 82 metre uzunluğunda yeni boruları Fatih Sitesi hattına aktarıyoruz.
Bu proje sayesinde beldemizin bütün kanalizasyon problemi çözülmüş olacaktır. Bu yıllardır çekilen bir sıkıntıdır.
Bu konuda kararlı olduğumuzu ve sorunu ortadan kaldırmak istediğimizi en başında yani göreve geldiğimizde de söylemiştir. Şehirlerin en büyük problemi kanalizasyondur ve çözülmesi de şarttır. Bu proje bittiğinde de şehrimizi çirkin bir görüntü ortadan kaldırılmış olacaktır. Bu çalışma yapılırken trafik akışı gibi bazı sıkıntılar yaşanacak. Ama sonunda ortaya çıkacak olumlu şeyler düşünülmeli ve onun için vatandaşımızdan biraz duyarlı olmasını istiyoruz."


Kimse mağdur olmayacak
Kozlu Merkez Mahallesi´nde yapılacak olan Belediye Sarayı için yaklaşık 70 iş yerinin yıkılacağını belirten Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, bu esnaflar için belediye sarayının bir bölümüne yeni iş yerleri yapılacağını ve kimsenin mağdur olmayacağını söyledi.
Başkan Bektaş açıklamasında; "Belediye Sarayımızın yapımı ile ilgili çalışmalarımız var. Kozlu Merkez Mahallesi&[#]8217;nde İncivez dolmuş duraklarının ve iş yerlerinin bulunduğu kısma yapılacak. Orada toplam 17 bin metrekarelik bir alan oluşacak. Yaklaşık 70 civarında da dükkan var ve onlar belediyemizin kiracılarıdır. Belediye Sarayımızın bir bölümüne bu esnaflarımız için iş yeri yapacağız. Bu sayede onları da mağdur etmemiş olacağız. Bizim asıl istediğimiz bu esnafların belediye kiracıları olması değil dükkân sahibi olmalarından yanadır. Kendi mülkleri olsun istiyoruz. Buna herkesin gücü yetmeyebilir ama o bölgedeki esnafımız şunu bilsin dükkânları yıkıldıktan sonra kimse mağdur olmayacak. Aksine yeni iş yerlerine sahip olacaklar.
Dükkânların yanı sıra otopark yapmayı da düşünüyoruz. Bu anlamda trafik sıkıntısından da kurtulmuş olacağız. Ocak ayından itibaren de belediye sarayımız için kazmayı vuracağız. 2 seneye kadar da Belediye Sarayımız bitmiş olacak. Yap-işlet-devret modeli de olmayacak. Her şey belediyeye ait olacak. Bundan sonra bayramlarımızı da belediye sarayımızın önünde kutlamış olacağız" dedi.


Sel baskınları için tedbirimizi aldık
Kozlu Belediyesi derenin yoğun yağışlı havalarda yaşanan taşkın sorununu önlemek için temizlik çalışmalarını yaptı.
Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Bektaş; "Deremizin atık sularından temizlenmesi konusu var. Bu konuda herkesin bildiği gibi bir kredi görüşmelerimiz var. Ama biz şuanda o konuda bir sonuca varamadığımız için herhangi bir sel baskını olmaması için deremizi temizlettik.
Avrupa birliği hibe fonlarından yararlandığımız zamanda deremiz deniz gibi olacak. Vatandaş kayıkla dolaşabilecek. Kanalizasyon suları engellenmiş olacak. En büyük projelerimizden biri de budur. Mücadele etmeden olmuyor. Öyle ya da böyle bu dereyi mavi yapacağız" şeklinde konuştu.


Cenaze sahibinden para alınmayacak
Cenaze hizmetinin ücretsiz olduğunu da belirten Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş; "Belediyede görevlendirdiğimiz görevliler tarafından cenaze evine gidilecek, cenazenin yıkanması, kefenlenmesi, cenaze aracı ve cenazeyi defin işi tamamen belediye tarafından karşılanacak.
Cenaze sahibinin cebinden hiçbir şekilde para çıkmayacak. Bu hizmetimizi vatandaşlarımıza ücretsiz olarak yapacağız. Seçim öncesi ne sözü verdiysek sırayla yerine getiriyoruz ve getirmeye çalışacağız" dedi.


Tüm sorunları çözmeye çalışacağız
Başta işsizlik olmak üzere tüm sorunları çözmek için çalıştıklarını ifade eden Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, belediye tarafından görevlendirilen ekibin hergün evleri sırayla gezerek ailelerin sorunlarına yardımcı olunacağını da bildirdi. Bektaş, belediye tarafından görevlendirilen iki bayan görevlinin tespit ettiği ailelerin sorunlarını not alarak belediye tarafından sorunların karşılanacağını sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi