Ligin güçlü ekibine karşı galip gelerek 3 haftalık suskunluğuna son vermek isteyen Çaycumaspor´da bu karşılaşmaya büyük önem veriliyor. Bu maçın hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla başlayan sarı lacivertlilerde 4 eksik bulunuyor. Sezon başında sakatlanan Muhammet, iki hafta önce tarak kemiği kırılan İslam, Kozlu Belediyespor maçında bileği dönen Seyfullah ve aynı maçta kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Hüseyin´den yoksun olarak mücadele edecek olan Çaycumaspor´da Devrek maçına özel çalışma yapılacak.
"Rakip bizden çok daha iyi oynamadı" Teknik Patron Timuçin Yıldırım, hafta sonu alınan Kozlu Belediyespor mağlubiyeti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Rakibin kendilerinden çok daha üstün bir futbol ortaya koymadığını savunan Yıldırım, " Kozlu Belediyespor maçında çok basit hatalar yaptık ve bu hatalarımızın faturasını çok ağır ödedik. Maçın ilk yarısında rakibimiz bizden çok daha üstün bir futbol oynamadı. Hatta onlar baskı kurmak isterken biz oyunun kontrolünü elimize almıştık. Golü attıktan sonra onların çok fazla gol pozisyonu bulduğu doğru fakat ikinci yarıda oyuncularım iyi mücadele etti. Futbolda yakaladığınız pozisyonları değerlendirmek çok önemli. Deniz´le ikinci yarıda çok net bir fol pozisyonundan yararlanamadık. Eğer Deniz o golü atmış olsaydı 2-0´ı yakalayacaktık ve rakibin işi zora girecekti. Daha çok risk alacaktı. Maçın ilk yarısında onlar da çok kaçırdı belki Kozlu o pozisyonları değerlendirseydi ikinci yarıda bizim işimiz çok daha zor olabilirdi. Ama ikinci yarıda golleri çok dramatik bir şekilde yedik diyebilirim. İlk olarak penaltı pozisyonu çok uydurma bir penaltı oldu. Aslında uydurma derken hakemlik bir şey yok.
Defansımız hiç olmayacak bir pozisyonda rakibi düşürdü ve o pozisyon da penaltı oldu. Çapraz pozisyonda arkası kaleye dönük bir futbolcuyu düşürerek penaltı yaptırmak çok akıllıca birşey değil. Bu hatalarımızı artık yapmamamız gerekiyor. Son dakikalarda yediğimiz gol de çok üzücü oldu. Kırmızı kart pozisyonu için ise söylenecek hiç birşey yok.
Hakem Hüseyin´i daha önce de atabilirdi hatta. Bu tür kritik karşılaşmalarda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Futbolcularıma gereken uyarıları yapacağım. Devrek Belediyespor maçında daha az hata yapıp daha çok gol pozisyonu yaratmak istiyoruz. Artık silkelenip kendimize gelmemiz gerekiyor. Alt sıralardaki rakipler yavaş yavaş bize yaklaştı. Küme düşme hattındaki Zonguldak Gençlikspor´la aramızdaki puan farkı 2´ye kadar düştü" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi