KYK İbrahim Ethem Erkek Öğrenci Yurdunda Aralık ayı içerisinde önceki aylarda olduğu gibi öğrencilerin yoğun katılımıyla bir dizi faaliyet gerçekleştirildi. Aralık ayında gerçekleştirilen faaliyetler arasında sportif faaliyetler olarak öğrencilerimiz arasında yoğun ilgi gören dart,satranç,masa tenisi ve halı saha hutbol turnuvaları yapıldı.

Öğrencilerin tamamının katıldığı atık toplama kampanyası ile hem çevre bilinci hem de atıkların ekonomiye kazandırılması sağlandı.Yurdun belirlenmiş alanında toplanan atık malzemeler Çaycuma Belediyesi’nce periyodik aralıklarla toplanıyor. KYK Akademi bünyesinde açılan Türk-İslam Bilginleri atölyesi ile Ali Kuşçu, Biruni,Farabi, Piri Reis, İbn-i Sina,Evliya Çelebi, Mimar Sinan, Harezmi,Uluğ Bey, İbn-i Rüşt gibi bilginler tanıtıldı.

Ayrıca, Ecevit Üniversitesi Merkez Kampüsünde “TÜBİTAK Bilim İnsanlarını Destekleme Başkanı” Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ın konferansına gidildi.

Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce ortaklaşa açılan kurslarda ise Osmanlıca Kursu tamamlandı.Ayrıca Barbaros Kutlutaş Ortaokulu Müdürü Harun Toksoy’un öğretmenliğini yaptığı ebru kursu açılmış olup kurs halen devam etmektedir.

Öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve sosyalleşmelerine büyük önem veren KYK İbrahim Ethem Erkek Öğrenci yurdundan alınan bilgiye göre eğitim faaliyetlerinin eğitim dönemi boyunca devam edeceği ve öğrencilerin gelişimleri için çeşitli sosyal faaliyetlerinde süreceği bilgisi alındı.

Ayrıca KYK Genel Müdürlüğünün başlatmış olduğu Halep’e yardım kampanyası da büyük destek gördü.İbrahim Dikeç,Murat Bulut ve Harun Büyükdeğirmenci adlı öğrencilerin öncülüğüyle toplanan yardımlar ay sonunda KYK İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Editör: Pusula Gazetesi