Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, yeni yıl mesajı yayımladı. Milletvekili Turpcu’nun mesajı şöyle:

“Değerli Zonguldaklı Hemşehrilerim;

Zonguldak ve ülke olarak çok zor bir yılı geride bırakıyoruz.

2016, terör nedeniyle Zonguldak ve ülkemizin dört bir yanına ateş düşüren, yüreğimizi düğümleyen şehitlerimiz nedeniyle hepimiz için çok acı ve karanlık bir yıl olmuştur. Bir kez daha tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerimize ve tüm milletimize baş sağlığı diliyor, ülkemizin başındaki terör belasının son bulmasını temenni ediyorum.

2016 yılı; içerde terör belası, sınırımızın hemen ötesinde iç savaş, şehitlerimiz, patlayan bombalar, kadın cinayetleri, çocuk istismarı, çocuk ölümleri, işçi ölümleri, ekonomik kriz, rekor kıran döviz, işsizlik, yoksulluk, toplumsal ayrışma ve gerilim, siyasi kutuplaşma, emperyalizmin Ortadoğu'daki taşeronluğunu yapan PKK terörü, emperyalistlerin bir diğer maşası olan Fethullahçı terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi, `kandırıldık, aldatıldık` sözleri, OHAL, dış politikadaki hatalar, bunun ülkemize devam eden olumsuz yansımaları ve başkanlık sistemi tartışmaları sarmalında geçti.

Yani; ülke yönetimi, toplumun refah düzeyi, ahlaki değerler, bilim, adalet, demokrasi, ekonomi, terörle mücadele, iç politika, dış politika ve uluslararası ilişkiler alanında çöküş olan bir yıl yaşadık. Özet olarak, 2016 ne yazık ki büyük acıların ve kayıpların yılı olmuştur.

Bugün, ülkenin bir numaralı ve öncelikli sorunu terör belasıyken, ülkenin güvenlik, beka ve gelecek sorunu varken, toplum böylesine kutuplaşmışken, ülkemizi çevreleyen Ortadoğu coğrafyasında yaşanan gelişmelere, ülkemizin içinde bulunduğu duruma ve sorunlarımıza baktığımızda, iktidarın ulusal bütünlüğü sağlamak yerine, gerginlik politikalarıyla toplumun belli bir kısmına mesaj veren söylemlerde bulunarak, Başkanlık Sistemi tartışmasını ülkenin ana gündem maddesi haline getirmesi kabul edilebilir bir şey değildir.

Ülkemizin üzerine kara bulutlar çökmüş olsa da, geleceğe dair umutsuz ve karamsar değiliz. Şimdi, ülkemizde barış, adalet, özgürlük ve demokrasi için kararlılıkla daha fazla mücadele etmemiz gereken günlerden geçiyoruz.

Bu dönemde, ihtiyacımız olan laik, demokratik, çağdaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleri ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve hedefleri doğrultusunda; birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, kavganın ve ayrışmanın değil, ulusal birliğin yolundan ilerlemek; barışın, adaletin ve özgürlüğün yaşandığı güzel günlere ulaşma hedefi için mücadele etmektir.

2017`nin, ülkemiz için, aydınlığın, çoğulcu ve katılımcı demokrasinin, adaletin, barışın, özgürlüğün, hukukun üstünlüğünün, laiklik ilkesinin ve kuvvetler ayrılığının gerçek anlamını bulduğu bir yıl olmasını diliyorum. 2017, ayrıştığımız değil, birleştiğimiz; üzüldüğümüz değil, sevindiğimiz; tükettiğimiz değil, ürettiğimiz bir yıl olsun, vatandaşlarımızın güzelliklerle bir araya geldiği; ülkemiz ve tüm insanlık için, yeni bir başlangıç olsun.

Yeni yılın Zonguldak, ülkemiz ve vatandaşlarımız, Ortadoğu coğrafyası ve tüm dünya için güzel yarınların başlangıcı olması diliyor; barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

En içten sevgi ve saygılarımla…”

Editör: Pusula Gazetesi