Zonguldak&[#]8217;ın Alaplı ilçesinde Kasımlı İlköğretim Okulu tarafından kış mevsimi öncesinde salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı okulun tüm bölümlerinde ilaçlanarak dezenfekte edildiği bildirildi.
Kasımlı İlköğretim Okulu tarafından, ülke genelindeki resmi tatil nedeniyle okulların boş olması kış mevsimi öncesinde salgın hastalıkların önlenmesi amacıyla okulun tüm bölümlerinde ilaçlama çalışması yapıldı. Okul Müdürü Erdal Yılmaz, okulun günlük, haftalık, aylık yapılan rutin temizliğin yanında kış aylarında yoğun olarak görünen grip ve diğer bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olan virüslere karşı ilaçlama niteliği taşıdığını, dezenfeksiyon uygulamasını geçmişte de belirli aralıklarla yapıldığını ancak ülke genelinde yaşanan hassasiyetten dolayı bu çalışmaları bundan böyle daha yoğun yapılacağını bildirdi.
İlaçlamanın yaygın olarak okul ve hastanelerde kullanıldığını belirten Yılmaz,
&[#]8220;Kullanılan ilaç, Sağlık Bakanlığı onaylı, kanserojen madde içermeyen, ekolojik bir dezenfektan, uluslararası sertifikası olan, amip, virüs, sporlu organizmalar, mayalar, kunduzlar üzerinde etkili. İnsana, hayvana çevreye ve bitkiye zararı olmayan ilaçlar tortu ve kalıntı bırakmıyor. Okul ve hastanelerde yaygın olarak kullanılıyor&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi