Yenice Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaştırma Derneği 9. Olağan Genel Kurulu Atatürk Kültür Merkezi (AKM) küçük salonunda gerçekleştirildi. Yaşar Karaman, 207 oyla başkan seçildi.
Kongreye, Yeniceliler Derneği&[#]8217;nin Eski Başkanı Naim Emdi, Başkan adayları Yaşar Karaman ve Orhan Ablaş ve çok sayıda üyeler katıldı. Kongrenin divan başkanlığına Hamdi Ayan ve divan üyeliklerine Yaşar Topraklı ve Ayhan Toksöz seçildi. Kongrede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasının ardından Yeniceliler Derneği Eski Başkanı Naim Emdi tarafından faaliyet raporu okunarak, başkan adaylarına başarılar diledi.
Daha sonra konuşma yapan 1.Başkan adayı Orhan Ablaş, &[#]8220;Derneğimizin gerçek amacı, gerekse yapılanması bakımından diğer derneklerden farklıdır. Derneğimizin bir yüzü Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan hemşerilerimizin sorunlarına dönük, diğer yüzü ise Yenice&[#]8217;de yaşayan hemşerilerimizin sorunlarına dönüktür. Derneğimizin esas amacı nerede yaşarsa yaşasın Yenicelilerin Sorunlarına çare ve sevincine ortak olmaktır. Derneğimiz gücünü üyelerinden alan tam bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olmasını sağlamaktır. Ben ve ekibim Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan hemşerilerimin de katkısı olacağı düşüncesiyle Yenicemizin tanıtımına yardımcı olmakta en önemli hedeflerimden birisi olacaktır. Yenice ilçemizin belde ve köylerinin sorunlarını tespit edip çözüm yollarını ortaya koyduktan sonra, tespit ettiğim sorunların çözümlenebilmesi için idari ve siyasi yönden gerekli mücadeleyi vermek de en büyük ve en önemli amaçlarımdan biri olacaktır. Benden hariç Başkan adayı olan arkadaşıma başarılar diliyorum ve kongrenin herkese hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Ardından 2. Başkan Adayı Yaşar Karaman ise &[#]8220;Dernekçilik faaliyeti bir gönül hareketi olup bunda başarının sağlanması için kırgınlıkların ve dargınlıkların yerini birlik ve beraberliğin alması şarttır. Dernekçilikte menfaat duygusu olmamalı ki başarı olsun. Ben ve ekibim olarak bu duygu ile hareket ederek kongremize geldik ve bu kongrenin hayırlı olmasını diliyorum. Yaşadığımız bu şehre ve buralarda yaşayan insanlara Yenicemizi anlatabilme ve tanıtabilme gibi bir görevimizin de olduğunu unutmamalıyız. Yenicemiz ve Yeniceli hemşerilerimiz için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Üye sayısının fazlalığı ve etkinliği dernek faaliyetlerimizin işlevini kolaylaştıracak ve maddi manevi daha güçlü olmasını sağlayacaktır. Buradan diğer başkan adayımıza başarılar diliyor ve birlik ve beraberliğimizin devamı adına kazanan Yenicemiz olsun isterim&[#]8221; diye konuştu. Kongreye 2 liste ile girildiği kongrede konuşmaların ardından, oylamaya geçildi. Katılımcılara domuz gribine karşı maske dağıtımı yapılırken, toplam 382 oy kullanıldı. Yaşar Karaman 207 oyla, Yeniceliler Derneği&[#]8217;nin yeni başkanı oldu.
Editör: Pusula Gazetesi