Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, mahalli idarelerin yerel basına borçlu olduğuna dikkat çekerek, "Ilgaz Dağı'nı delen makinelerin harcında, akaryakıtında yerel basının takibinin büyük payı ve önemi vardır" dedi.
Teşkilatlardan Sorumlu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan ile Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve aynı zamanda Anadolu Basın İlan Kurumu Sorumlusu Şevket Erzen, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'nin davetlisi olarak Kastamonu'yu ziyaret ettiler. Özdemir, Arslan ve Erzen, kent merkezinde yayın yapan 6 gazetenin sahip, yazı işleri müdürü ve muhasebe sorumluları ile bir araya geldiler.
Yürürlüğe giren yeni yönetmelik, yerel basının sorunları ve resmi ilan konuları başta olmak üzere, sarı basın kartları ve birçok konunun gündeme geldiği toplantının verimli geçtiği gözlendi. Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz, Kastamonu kent merkezinde yayın yapan gazeteler açısından çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini bildirerek, Kastamonu'ya gelerek faydalı bilgiler aktaran Arslan, Özdemir ve Erzen ile birlikte gazetelerin temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.
"2017'den büyük beklentilerimiz var"
Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin büyük bir başarıyla atlatıldığını ifade ederek, yerel basının da bu destana olumlu katkılar sunduğunu, sorumlu yayıncılık yaptığını söyledi. 1 Ocak 2017 itibariyle yerel basın adına yeni bir dönemin başlayacağını aktaran Arslan, "Yeni yönetmelik günümüz ihtiyaçlarını karşılayan, geleceğe doğru vizyon ortaya koyan bir yönetmelik oldu. Yeni bir mevzuatla yeni bir yıla gireceğiz. 2017 yılından büyük beklentilerimiz olduğunu ifade etmek isterim. 15 Temmuz sonrası televizyon kanalları için RTÜK payının düşürülmesi adımını, gazetelerimiz için de beklemekteyiz. Resmi İlan fiyat tarifesi Şubat 2017 itibariyle yeniden düzenlenecektir. Bu yeni tarifenin, fazlaca ve ihtiyaçları karşılayacak şekilde belirlenmesini talep etmekteyiz. En az yüzde 20-25 civarında bir zam beklentimiz var" dedi.
Mahalli idarelerin yerel basına borçlu olduğuna dikkat çeken Arslan, "Yerel basın, bürokrasi, mahalli idareler, sivil toplum kuruluşları ve özel firmalardan yerel kahramanların ortaya çıkmasında büyük pay sahibidir. Ilgaz Dağı'nı delen makinelerin harcında, akaryakıtında yerel basının o projenin takibinde büyük payı vardır" şeklinde konuşarak İnternet Yasası'nın da 2017 itibariyle çıkmasını beklediklerini belirtti.
Soru cevap şeklinde devam eden programın bitiminde, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz tarafından Arslan, Erzen ve Özdemir'e Kastamonu'nun yöresel ürünlerinden oluşan hediye sepeti takdim edildi.
Editör: Pusula Gazetesi