Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Taekwondo branşı sporcuları hafta sonu il merkezinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar ve Büyükler Türkiye Şampiyonası seçmelerinde 11 birincilik, 5 ikincilik ve 3'te üçüncülük elde ederek takım halinde şampiyon oldu.
Zonguldak'ta 24 Aralık Cumartesi günü il genelinden 120 sporcunun katılımı ile Anadolu Yıldızlar Ligi İl Seçmesi ve Büyükler Türkiye Şampiyonası seçmeleri gerçekleştirildi. Turnuvada büyük bir başarı elde eden Antrenör Murat Kalem eşliğinde Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Taekwondo takımı 11 birincilik, 5 ikincilik ve 3 üçüncülük elde ederek, takım halinde Zonguldak şampiyonu oldu.
Zonguldak'ın şampiyonu Kepez Çaylıoğluspor
Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Taekwondo Takımı Antrenörü Murat Kalem elde edilen başarıdan dolayı tüm sporcuları tebrik ettiğini söyledi. Antrenör Kalem "Zonguldak'ta takım halinde güzel bir başarı elde ettik. Ben bu vesile tüm sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Başarıya giden yolda bizlerden desteğini hiç esirgemeyen Kulüp Başkanımız Zafer Yalman'a da çok teşekkür ediyorum. Anadolu Yıldızlar 'da birinci olan sporcularımız Çorum'da Yıldızlar kategorisinde düzenlenecek olan çeyrek finale gitmeye hak kazandı. Büyükler kategorisinde birinci olan sporcularımız ise Alanya'da düzenlenecek Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştır" dedi.
Taekwondo' ya desteğimiz devam edecek
Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Başkanı Zafer Yalman'da Zonguldak'ta takım halinde şampiyon olmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kepez Çaylıoğluspor Kulübü olarak birinci hedeflerinin gençleri spora yönlendirmek olduğunu belirten Yalman "Bizim kulüp olarak birinci hedefimiz olabildiğinde çok sayıda gencimize spor yaptırabilmek. Bunun içinde sadece futbola değil, Taekwondo, basketbol, hentbol gibi branşlara da destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Çünkü bu gençler bizim geleceğimiz. Bu anlamda yıl içerisinde Taekwondo' ya destek verme kararı aldık ve ne kadar isabetli bir karar aldığımızda görüyoruz. Gençlerimize biraz destek verildiğinde başarı kaçınılmaz oluyor. İnşallah bu gençlerimiz Zonguldak'ta olduğu gibi Türkiye şampiyonasında ve akabinde uluslararası müsabakalarda da başarılar elde edip Albayrağ'ımızı en tepede dalgalandıracaklardır" diye konuştu.
Zonguldak'ın şampiyonu Kepez Çaylıoğluspor
Zonguldak'ta geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen müsabakalarda derece elde eden sporculardan Yıldızlarda 33 kiloda Aylin Arıkan, 37 kiloda Rabia Bozkurt, 41 kiloda Şevval Bayrak, 55 kiloda Zeynep Sena Sarı, 59 kiloda Edanur Yaman, 41 kiloda Alihan Arıkan ve 49 kiloda Kerem Mert Turgut 1.'lik, 33 kiloda Melek Nazlı Erarslan ile 59 kiloda Hilal Erdoğan 2.'lik, 29 kiloda Selin Burçoğlu ve 41 kiloda Muhammet Mustafa Temel 3'lük elde etti.
Büyükler kategorisinde ise 58 kiloda Engin Can Ayvaz, 74 kiloda Hakan Kandemir, 67 kiloda Ceyda Erdem ve 73 kiloda Betül Taşkıran 1.'lik, 62 kiloda Ebru Emen, 53 kiloda Nefise Demirtaş ve 87 kiloda Barış Karaduman 2.'lik, 74 kiloda Berat Yaman ise 3.'lük elde etti.
Editör: Pusula Gazetesi