Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama Ve Araştırma Hastanesi; 2016 yılında Ortodontik tedaviye alınan hasta kapasitesini artırdı.
Diş Hekimliği Uygulama Ve Araştırma Hastanesi tedaviye alınan hasta kapasitesini her geçen gün artırmaya devam ediyor. Zonguldak ve tüm Batı Karadeniz bölgesine hizmet veren hastane, teşhis, tanı ve tedavide ileri teknolojiyi kullanarak kesin sonuçların kısa sürede alınmasını sağlıyor.
Bülent Ecevit Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurhat Özkalaycı konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Ortodontik tedavi gören hastalar 3-4 sene süren uzun bir tedavi sürecine girmektedir. Bu süre esnasında 4-6 haftalık periodlarda kontrol randevularına çağrılır. Bölümümüzde 1500 hastanın üzerinde hastanın tam olarak tedavileri yapılmış olup, son 3 yılda 1200 hasta tedavisi başarılı bir şekilde yapılmıştır. 2017 yılı içerisinde hasta profili ve sayısını artırmayı hedeflemekteyiz.”
Diş hekimliği Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat İnanç Cengiz yaptığı açıklamada beş yıl içerisinde ulaşılan hasta sayısına değinerek şunları söyledi:
“Hastanemizde 2011 yılından bu yana ortodontik muayene ve tedavi yapılmakta olup 895 muayene kapasitemiz 2016 yılında 15000 hastaya ulaşmıştır. Bu artış Zonguldak çevresi dışında da çevre illerden hastaların tedavi için hastanemizi tercih ettiğini göstermektedir.”
Editör: Pusula Gazetesi