Avrupa’daki Karaelmaslı gurbetçiler Çaycuma’daki havaalanının yurt içi seferlere açılmasıyla ilgili dört ilin Milletvekilleriyle Ankara’da görüştü.
İstanbul Atatürk Havaalanından Trabzon, İzmir, Antalya’ya gitmekte olan uçaklardan birinin Zonguldak’a uğramasını isteyen gurbetçiler, 9 Milletvekilinden Ulaştırma ve Haberleşme Bakanından randevu alıp birlikte gitme sözü aldı. Avrupa Zonguldaklılar-Karaelmaslılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karakulak, Zonguldak Platformu ile birlikte Zonguldak Çaycuma’da bulunan Havaalanının yurt içi seferlere başlaması konusunda Ankara’da lobi çalışmasında bulundu. Devrek TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Civak, Zonguldak Platformu Sözcüsü ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, işadamı Bünyamin Altundal’ın da katıldığı ziyaretlerde yurt içi seferlerinin yaklaşık 2 milyon kişiyi ilgilendirdiği, sadece Zonguldak değil Bartın ve Karabük insanının da bu hizmetten faydalanacağına vurgu yapıldı. TBMM eski Başkanlarından Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü ile Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu ile birebir görüşen heyet, meclis dışında oldukları için görüşemedikleri Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’dan da destek istedi.

GURBETÇİLERİN TEK EN BÜYÜK SORUNU ULAŞIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın da söz verdiklerini hatırlatan heyet sorunun tek bir il değil, bölge ve Avrupa başta olmak üzere gurbetteki yaklaşık 2 milyon insanın sorunu ve isteği olduğunu vurguladı. Daha önceki seferlerin Anadolu yakasından başlamasına rağmen Avrupa’daki Zonguldak, Bartın ve Karabüklü gurbetçilerin uçağı kullandığına dikkat çeken Avrupa Zonguldaklılar-Karaelmaslılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karakulak, Avrupa’da yaşayan yaklaşık 700 bin gurbetçinin 350 bininin bulundukları şehirden İstanbul’a uçakla geldiklerini İstanbul’dan Zonguldak’a ise otobüs veya kiralık araçla gelebildiklerini, bunun da tam bir eziyet olduğunu söyledi.
Başkan Karakulak, İstanbul Atatürk Havaalanından Trabzon, İzmir ve Antalya’ya giden uçaklardan birinin Zonguldak’a uğraması durumunda İstanbul-Zonguldak hattını doldurma garantisi verdi. Ankara’daki görüşmeler hakkında bilgi veren Başkan Karakulak, “Sayın Ulupınar bu görüşmeler esnasında Ulaştırma Bakanlığından randevu talebinde bulunurken diğer Bölge Milletvekillerimizden de görüşmeler esnasında aynı talepte bulunduk. Ayrı ayrı ama Bölge adına Bakanlıktan randevu talebinde bulundular. Meclis tatile ayrılsa da önümüzdeki günlerde nihai netice doğrultusunda bir gelişme bekleniyor. Sayın Mehmet Ali Şahin ile hem sözlü hem yazılı konuyu detaylı görüşerek ve hem Zonguldak Platformu hem Avrupa Zonguldaklılar Derneği adına somut odaklı özetlenmiş biçimde anlaşılan başlıklar altında sunduk. Bizzat ilk defa bu konu kendisine taşındığını ve birebir ilgileneceğini ifade etti. Avrupa’da Türkiye’ye seyahat eden gurbetçilerin en büyük ıstırap çektiği durum 18-20 saat süren çileli yolculuğu bizlere büyük mesuliyet ve sorumluluk yükleyerek yaşlılarımızın bu eziyetinin tercümanı olduk. Amacımız Avrupa’nın diğer noktalarından da insanlarımız eziyetsiz bölgemize uçabilsin, tek şirket uçması haliyle fiyatlarda alternatif seçenek sıkıntısı beraberinde getirdiği ortadadır. Bu konudaki tek talebimiz Atatürk Havalimanından Trabzon'a günlük 10 direk sefer yapan uçakların uygun vakitlerde inip kalkması, eğer ki Alman uçağı buraya inebiliyorsa Türk uçakları niye inemesin? İstinasız tüm Bölge Milletvekilleriyle birebir görüşerek birlikte hareket edeceklerine dair söz ve taahhütlerini alarak. Bu sefer rica ile değil yerine getirilmesi zorunlu hizmet olduğu için tüm Milletvekillerine bu işin ısrarla sonuca vardırılmasını ve herkesin vicdanen rahatsız olduğu konuda, bu işin peşini bırakmayacağımızı dile getirerek son kez kendilerine geldiğimizi ifade ettik. Mehmet Ali Şahin'e bu işin gerçekleşmesinin Başbakan ve Cumhurbaşkanımızın iki dudağı arasında olduğunu söyledim. Bu konuyu gerekli yerlere taşıyacağını ve çözüme gidilmesinde yanımızda olacağını ve bizlerden işi daha sıkıca takip etmemizi ifade etmiştir” dedi.
Heyet ayrıca Zonguldak’ta MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ile CHP İl Başkanı Altun’u da ziyaret ederek destek istedi.
Editör: Pusula Gazetesi