Domuz gribi nedeniyle Alaplı ilçesinde öğretmenlere, servis şoförlerine ve velilere maske dağıtıldı.
Çatak İlköğretim Okulu´nda gribe karşı önlem konusunda hazırlanan eylem planı uygulanmaya başlandı. Çatak İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı´nın 2009/79 sayılı genelgesi gereği, ülkede de salgın halde yayılan domuz gribine karşı alınacak önleyici tedbirleri uygulamaya başladı. Alınan tedbirler çerçevesinde, okul yönetimi tarafından Okul Temizlik ve Sağlık Kulübü ile Okul Aile Birliği´nin ortaklaşa oluşturduğu "Domuz Gribi Korunma Yolları Eylem Planı" gereği öğretmen, öğrenci ve velilere eğitim
semineri verildi.
Alaplı Çatak İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Tekin, okulda gribe karşı önlem konusunda hazırlanan eylem planını uygulamaya başladıklarını bildirdi. Domuz gribi konusunda öğretmenlere, öğrencilere ve velilere seminer verdiklerini belirten Tekin, "Okul yönetimi olarak Okul Temizlik ve Sağlık Kulübü ve Okul Aile Birliği ile ortaklaşa oluşturulan ´Domuz Gribi Korunma Yolları Eylem Planı´ gereği öğretmen öğrenci ve velilere eğitim seminerleri veriyoruz."
Okul içerisinde ve çevresinde önlemler alınırken, masalar, oturaklar, kapı kolları, musluklar ve öğrencilerin temas edecekleri her yer her teneffüs dezenfekte ediliyor. Ayrıca, okula gelen velilere de maske dağıtılırken, okul içerisindeki personele de maske ve eldiven dağıtıldı. Ayrıca servis şoförlerine de maske takma zorunluluğu getirildi.

Editör: Pusula Gazetesi