Mücadeleci Maden İşçileri Grubu adına konuşan İsmet Hacıbektaşoğlu Pusula Gazetesi’ne teşekkür ederek Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetimine uyarıda bulundu...

Hacıbektaşoğlu, Pusula’nın tartışma yaratan haberleriyle ilgili yaptığı paylaşımda; “Geçen hafta Pusula Gazetesinde çıkan haberler iktidarın TTK’yı ‘yeniden yapılandırma’ adı altında Zonguldak kamuoyunda bir çalışma yaptığını gösteriyor. Geçmişte kamu kurumlarının özelleştirilmesinden önce aynı çalışmalar yapıldığı düşünüldüğünde bu gün yapılanın ne anlama geldiğini anlamak için kahin olmaya gerek yok sanırım. Ancak maden işçileri arasında birileri tarafından yayılan ‘yeniden yapılandırmanın’ kurumun belli yatırımlar yapılarak kamu eliyle yönetilmeye devam edeceği algısı işçiler arasında rehavete kapılmaya ve mücadeleden uzaklaştırmaya hizmet ediyor.

Üyesi olduğum Genel Maden İşçileri Sendikasının yöneticilerinin bu konuda başkanlar kurulu sonuç bildirgesi dışında ciddi bir açıklama ve çalışma yapmamalarını, işçilerin ve Zonguldak kamuoyunun kendi haline bırakılmasını da anlamakta zorluk çekiyorum.

Ben kendi adıma elde ettiği bilgileri Zonguldak kamuoyu ile paylaşan ve uyanık olunması gerektiği konusunda bizleri uyaran Pusula Gazetesine teşekkür ediyorum” diye yazdı.

Hacıbektaşoğlu diğer bir paylaşımında ise GMİS yönetiminin; “kandırıldık” açıklamasına atfen şunları yazdı;

“GMİS Genel Başkanı yaptığı açıklamada Zonguldak halkının ve maden işçilerinin siyasetçiler tarafından kandırıldığını söylüyor.

Sayın genel başkanım, kusura bakmayın ama bizler sizin gibi düşünmüyoruz. Çünkü şunu biliyoruz, siyasetçiler kendi anlayışları doğrultusunda gerekeni doğru şekilde yapıyorlar. Burada yanlış yol ve yöntem izleyen sizlersiniz ve bunun sonucunda kandırıldığınız hissine kapılmanız da çok normal.

Bizler uzunca bir zamandır hangi yol ve yöntemlerle hareket edilmesi gerektiği konusunda çeşitli konularla ilgili yazıp çiziyor ve anlatmaya çalışıyoruz. İktidarın Zonguldak’a biçtiği gömleği bildiğimiz için şaşırmıyor ve sizler gibi kandırıldığımızı düşünmüyoruz.

Sizler seçilmiş olmanın verdiği rehavetle ‘her şeyi biz biliriz’ havasında olduğunuz için sizlere yapılan her türlü eleştiri ve öneriye kulaklarınız tıkadınız. Birlikte hareket etmeniz gerekenleri düşman ilan edip elinizin tersiyle ittiniz. İşçi sınıfının haklarını korumak ve geliştirmek için sınıfa yaslanmanız ve onu diri tutmanız gerekirken tam tersini yapıp iktidar sahiplerinden yardım dilenme yolunu izlediniz.

Daha önce yazmıştım önder olmak, geçmişi tahlil etmek, bu günü iyi okumak ve geleceği öngörmek demektir. Sadece kandırıldık demekle sorumluluğu üzerinizden atamazsınız. Bence fazla geç kalmadan gereğini yapın”

Editör: Pusula Gazetesi