Zonguldak Merkez’de eğitim-öğretim veren Karaelmas Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü, sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Halep İçin Yardıma Var Mısın? ‘Varım’ Diyorsan Çuvalda Sizin De Ununuz Olsun” yardım kampanyası başlattı. Kampanyadan elde edilen gelir, ilgili banka hesabına yatırıldı ve dekontu da Zonguldak Müftüsü Mürsel Öztürk’e teslim edildi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Kapıcı, Karaelmas Ortaokulu Müdürü Harun Akgül, Okul Müdür Yardımcısı Serdar Güneş ve öğrencilerin katıldığı Müftülük ziyaretinde, Müftü Mürsel Öztürk, öğrencilerin bu duyarlılığına teşekkür etti.

Okul Müdürü Harun Akgül, ziyarette yaptığı konuşmada, “Karaelmas Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü, ‘sosyal sorumluluk projesi’ adı altında çocuklarımızın sosyal yardımlaşma duygularını geliştirmek, aynı zamanda etrafımızdaki sorunlara duyarlı olmak, bir anlamda çözümde katkı sağlamak anlamında kulüp rehber öğretmenimiz Sayın Taner Bey’in önderliğinde kulüp öğrencilerimiz bir çalışma yaptılar. Bu çalışmamızın adını ‘Halep İçin Yardıma Var Mısın? ‘Varım’ Diyorsan Sizin De Ununuz Olsun’ diye düşündük. Niçin un düşündük? Çünkü Halep’te şu anda bizim için gördüğümüz en önemli ihtiyaçlardan bir tanesini un olarak düşündük. 30 çuval hedefledik, hedefimize ulaştık. 30 çuval unun nakdini bankamıza yatırdık, dekontunu da değerli müdürlerimizin huzurlarında Sayın Diyanet Vakfı Başkanımız ve İl Müftümüze takdim ediyoruz” dedi.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk, öğrencilerin bu duyarlılığına teşekkür ederek, “Allah razı olsun. Bizim ülkemiz, bütün mazlum milletlere kol-kanat geren bir ülke. Yani bizim dışımızda dikkat edilirse çok fazla ırki bağı olan ülkelerden bile çok fazla bir ilgi alaka göremiyoruz. Bizim böyle bir duygularımız var, Allah razı olsun. Ben yavrularımıza, çocuklarımıza teşekkür ediyorum, Okul Müdürümüze, bu kampanyayı başlatan hocamıza çok teşekkür ediyorum. Tabi bu anlamlı bir bağış, yani insanların temel ihtiyaç maddelerini bulamadığı bir noktada Halep maalesef. Türkiye Diyanet Vakfı olarak biz şu anda Zonguldak ilimizde de bir kampanyamız devam ediyor. Şu ana kadar 258 bin TL para toplandı. Zonguldak il ve ilçelerimizde bunların hepsini Diyanet Vakfımızın ilgili hesabına biz gönderdik. İnşallah duyarlı insanlarımız bizim bu konuda. Mesela genellikle bu tür genel yardımlarda böyle bir rakam ortaya çıkmaz ama insanımızın büyük bir hassasiyeti var. Böyle hayır, hak duyguları yani mazluma yardım konusunda çok dikkatli davranıyor insanlarımız, onun için yani bu rakam biz bu kadar duyurabildik, daha fazla duyurabilsek daha fazla olacak. Aynı zamanda diğer sivil toplum kuruluşlarının da buna benzer duyarlılıkları, yardımları var. İnşallah bunlar bizim sevap hanemize yazılacak. Bizden de beklenen bu, dünyanın da bizden beklediği bu, mazlum ülkelerin de bizden beklediği bu. Onun için bu hayır hak duygularımızın çocuklarımızda olması, onlara kadar gitmesi çok önemli. Çünkü biz bu duygularla büyümemiz lazım. Yani dünya bizden böyle bir beklentisi var, sadece Halep değil bakınız Arakan, Afrikan’ın değişik yerlerinde farklı farklı ülkelerde hakikaten ülkemizden büyük beklentileri var. Türkiye, Türkiye’den büyük, yani bunu her zaman söylüyorum. Diyanet, Diyanet’ten de büyük. Diyanet Vakfı, Diyanet Vakfı’ndan çok büyük. Geçen sene en çok yurt dışındaki bu tür mazlum milletlere yardım eden bir kuruluştur, Türkiye Diyanet Vakfı. Dünyanın her tarafında hiçbir din, ırk, mezhep, meşrep gözetmeksizin biz mazlum olan her insanın yanında olmayı hedefliyoruz. Bu kardeşlerimizde böyle bir yardım kampanyası başlattıkları için kendilerini ben tekrar tebrik ediyorum. Cenab-ı Hak bütün mazlum milletlere yardım etsin” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi