Tören ilk olarak Valilik makamında Vali Erdal Ata, 3 Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel ve Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ´in tebrik kabulü ile başladı. Ardından Kemal Köksal Şehir Stadyumu´nda yapılan etkinliklere yağmur nedeniyle katılım yok denecek kadar azdı. Tribünlerin boş olduğu gözlenen törende yağmurunda etkisiyle bazı öğrenciler Türk Bayrağı ve okul pankartları altında girerek yağmurdan korunmaya çalıştılar. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Vali Erdal Ata tören akışı devam etti. Vali Erdal Ata, Belediye Başkanı İsmail Eşref ve Garnizon Komutanı Süleyman Yüksel askeri araç üzerinde stadyum çevresinde tur atarak halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar. Açık tribüne bayrak açmak için yerleştirilen öğrenci grubu ile kapalı tribünde bulunan protokol üyeleri ve az sayıdaki vatandaşın bayramını kutlayan Ata ile birlikte Eşref ve Yüksel´in hayal kırıklığı dikkatlerden kaçmadı.
Vali Ata, Atatürk´ün izinde yürüyerek vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için gençlere büyük görevler düştüğünü ve Türkiye Cumhuriyeti´nin bölünmez bütünlüğünü bütün dünyanın kabullendiğini belirtti. Vali Erdal Ata´nın konuşmasının ardında öğrenciler Atatürk ve Cumhuriyet Bayramı´yla ilgili şiirler okudular. Resmi geçiş töreninin ardından, tören sonrası planlanan halk yürüyüşü yağmur nedeniyle iptal edildi.


Gaziler de olmasa
Onlar her kutlamada kalpaklarıyla alanlarda olan savaş gazileri. Yüzlerce öğrenci Cumhuriyet kutlamalarında görevli olmasına karşın velileri ise tribünlerde yoktu. Yağmur ve kar demeden her törende alanlarda ve meydanlarda olan Muharip Gaziler Derneği üyeleri dün de eksiksiz katıldılar. İlerlemiş yaşlarına rağmen üşenmeyip törenlere renk katan gaziler protokol ve katılımcılardan alkış alırken gençlere de mesaj verdiler.


Ak Parti törenlerde yoktu
Zonguldak´ta yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Ak parti Milletvekilleri´nden kimsenin olmaması dikkat çekti. CHP Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk Vali Erdal Ata´nın makamında yapılan bayramlaşmaya katılırken, stadyumdaki kutlamalara sadece partililer katıldı. Ak Parti Milletvekillerinin yanı sıra il yönetiminden de kimsenin dünkü kutlamalarda olmaması dikkat çekti.


Öğrenciler üşüdü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının değişmeyen manzarası dünde yaşandı. Yağmur ve soğuk nedeniyle sabahın erken saatlerinde alanda buluşan öğrenciler zaman zaman üşüdü. Törenin bir an önce bitmesini isteyen öğrenciler de tribünlerde kimsenin olmamasına üzülenler arasındaydı. Şaşkınlıklarını gizlemeyen öğrenciler tören sonrası öğretmenleri tarafından evlerine gitmeleri konusunda uyarıldılar.


Simitçiler beklediğini bulamadı
Umudunu Cumhuriyet Bayramı´na bağlayan simitçi, börekçi ve su satıcıları da dün hayal kırıklığına uğrayanlar arasındaydı. Yağmur ve ilgisizlik nedeniyle sabah saatlerinde geldikleri stat çevresinde bekledikleri satışı yapamayan satıcılar da eski bayramları aradıklarını belirttiler. Bir çok satıcı ellerinde malları satamadan stat çevresinden ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi