Karabük´te, baş ağrısı ve ateşten dolayı hastaneye giden sekiz yaşındaki Osman Ceyhun Yoldaş´ın yapılan iğneden öldüğü iddia edildi.
İlköğretim okulu 2. sınıf öğrencisi Osman Ceyhun Yoldaş, pazartesi günü şiddetli baş ağrısı ve ateşten dolayı Beşbinevler Çocuk ve Doğum Hastanesi aciline getirildi. Burada yapılan iğne sonrası çocuk fenalaştı. 24 saat gözetimde tutulan çocuk daha sonra acil sevk edildiği Zonguldak Üniversitesi Tıp Fakültesi´nde hayatını kaybetti.
Osman Ceyhun Yoldaş´ın amcası Mustafa Yoldaş, yeğeninin yapılan penisilin iğnesi sonrası beyin felci geçirdiğini iddia ederek, "Yeğenimi Pazartesi günü baş ağrısı nedeniyle 5 Binevler Çocuk ve Doğum Hastanesi´ne getirmişler. Orada çocuk ateşli iken penisilin iğnesi yapılmış ve beyin felci yaşayarak şuuru kayboluyor. Orada çözüm bulamayınca Zonguldak´a sevk ettiler ama dün öğle vakti hayatını kaybetti. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Zaten savcılık olayla ilgili doktoru aramış ama
telefonları kapalıymış" dedi.
Acılı baba Bahattin Yoldaş ise, pazartesi günü oğlunun hastaneye gittiğini belirterek şunları söyledi: "Baş ağrısı nedeniyle gittiği hastanede iğne yapınca kendini kaybediyor. Ertesi gününe kadar şuuru açılır diye beklettiler. Gece 12´de oğlumun öleceğine yakın Zonguldak Tıp Fakültesi´ne sevk edildi. Oraya gittik ve dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Bununla ilgili savcılık soruşturma başlattı. Adli tıp raporu bekleniyor rapor çıkınca biz de savcılığa suç duyurusunda bulunacağız."


TOPRAĞA VERİLDİ
Penisilin iğnesi sonrası hayatını kaybettiği iddia edilen sekiz yaşındaki Osman Ceyhun Yoldaş, Esentepe Çorak Küme Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Eskipazar´da toprağa verildi.


ÇOK ÜZÜLDÜK
Karabük Valisi Nurullah Çakır, sekiz yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisinin hayatını kaybetmesi nedeniyle çok üzüldüklerini belirterek "Üzüntü verici bir vefat bizim için. Sağlık zincirinden kaynaklanan bir eksiklik olup olmadığı hem de ailenin kendine ait değerlendirmeleri yapılacaktır. Sağlık birimlerimizle görüştüm. Hiçbir şeyin gizli ve saklısı olmaz. Bir yanlış varsa devlet gereğini yerine getirecektir. İlk planda şöyleymiş deyip kamuoyunda kaygı ve endişe oluşmasını istemem. Gerekli rapor ve
sonuçlar gelince gereği yapılacaktır" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi