Zonguldak&[#]8217;ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı&[#]8217;nın 86. Yılı kutlamaları yağmur nedeni ile Ahmet-Melek Şanlı Anadolu Lisesi Toplantı salonunda yapıldı.
Filyos Beldesinde, Cumhuriyet&[#]8217;in 86.Yılı kutlamaları sağanak yağmur nedeni ile Ahmet-Melek Şanlı Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Törene, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Deniz Kuvvetleri Kıdemli Üst Teğmen Mustafa Tozdemir, Ahmet-Melek Şanlı Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Zor, Filyos Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Müdürü Yadigar Köroğlu, Seçil Şanlı İlköğretim Okulu Müdürü Bahattin Girgin, TCDD Filyos Gar Müdürü, beldede bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Tören ilk önce 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından ise İstiklal Marşı ile devam etti. İstiklal Marşı&[#]8217;nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler okundu. İlk konuşmayı Filyos Seçil Şanlı İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Sevilay Özkan yaptı. Özkan konuşmasında Cumhuriyetin 86. Yılı çerçevesinde günün anlam önemini belirtti. Özkan, &[#]8220;Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Türk Milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır&[#]8221; dedi.
Özkan&[#]8217;ın konuşmasının ardından öğrenciler şiir ve makalelerle program devam etti. Program slayt gösterisi ile sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi