Zonguldak´ın Ereğli İlçe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Belediye Sağlık Ocağı iş birliğiyle umuma açık yerlerde ilaçlama çalışması başlatıldı.
Belediyede görevli Veteriner Atilla Bulak, İnönü Parkı´ndaki Yaşlılar ve Gençler Evi´nde başlatılan çalışma öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 2005´te kuş gribi, geçen yıl da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı ilaçlama yaptıklarını söyledi.
Domuz gribi virüsünün önlenmesinin yanı sıra bulaşıcı hastalıklara yönelik de ilaçlamanın sürdürüldüğünü belirten Bulak, şöyle konuştu:
´´Veteriner İşleri Müdürlüğü ve sağlık ocağında çalışan arkadaşlarımızla birlikte domuz gribi virüsüne karşı ilk dezenfekte çalışmasını Yaşlılar ve Gençler Evi´nde başlattık. Daha sonra ilaçlama, halkımızın yoğun kullandığı umumi tuvaletler, kafeteryalar, halk otobüsleri ve okullarımızda devam edecek. Ayrıca sağlık ocağındaki görevli arkadaşlarımız tarafından belediyedeki ofislerin dezenfektesi yapıldı.
Belediye zabıtasına gelecek konu ile ilgili şikayetler anında değerlendirilecektir. Vatandaşlar, domuz gribine karşı alınacak tedbirler konusunda sağlık ocağımıza da başvurabilir.´´
Özel giysili ve maskelerle donatılmış ekip, ilaçlama çalışmalarını başlattı.
Editör: Pusula Gazetesi