Kastamonu merkezli 10 ilde FETÖ/PDY&[#]8217;nin gençlik ve üniversite yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından &[#]8220;Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)&[#]8221;nın gençlik ve üniversite yapılanmasına yönelik 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince; Mardin, Adana, Muş, Bingöl, Zonguldak, Kocaeli ve Ankara gibi illerin bulunduğu 10 ilde daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda KOM ekipleri tarafından 24 kişi gözaltına alındı. Bu illerden toplanan şüpheliler, Kastamonu&[#]8217;ya getirilerek ifadeleri alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 6 kişi, adliyeye sevk edildi.
KOM ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda Kastamonu Üniversitesi&[#]8217;nde bir süre önce eğitim-öğretimlerini tamamladıktan sonra başka illere geçen ve FETÖ ile bağlantıları bulundukları tespit edilen üniversite ve gençlik yapılanmasına yönelik operasyon olduğu öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi