Kdz. Ereğli´de Cumhuriyet Bayramı nedeniyle çelenk koyma töreni düzenlendi.
Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde Cumhuriyet´in 86. kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı´nda çelenk koyma töreni düzenlendi. Törene, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire müdürleri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı. Tören Atatürk Anıtı´na çelenk konulmasıyla başladı. Çelenklerin ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı´nın ardından anıt önündeki tören sona ererken, Kaymakam Osman Ekşi, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt ve Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık Alemdar Gemisi´ni gezdi. Gezi sırasında protokol Alemdar Gemisi´nin tarihini slayt eşliğinde izledikten sonra gemi müdüründen bilgiler aldı. Cumhuriyet Bayramı´nı çelenk töreniyle başlattık. Hafta boyunca da değişik etkinliklerle yıldönümünü kutluyoruz. Alemdar Gemisi hem Ereğli için hem Milli Mücadele için önemli bir kavram bizler açısından. Kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Cumhuriyet´i sonsuza kadar yaşatma kararlığımızı tüm milletçe bir kez daha teyit edeceğiz&[#]8221; dedi.
Karadeniz Bölge Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt da, &[#]8220;Tüm Türkiye´nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı kutluyorum. Nice Cumhuriyet Bayramları´na sağlıkla, mutluluklar ulaşmamızı diliyorum&[#]8221; dedi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, &[#]8220;Cumhuriyet Bayramı´nı coşkuyla kutlamaya başladık. Bağlık Karakolu´nun önünde coşku en üst seviyeye çıkacak. Ereğli Belediyesi olarak bu bayramı her yıl coşkuyla kutluyoruz. Ama içinde bulunduğumuz hassas ortamlardan dolayı çok büyük coşkuya ulaşabilmek için çok büyük hazırlıklar yaptık. Belediye olarak kenti, Gülüç Köprüsü´nden istasyona, istasyondan Kepez´e kadar bayraklarla donattık. Atatürk posterlerini AKM ve sahil taksinin arkasındaki duvarlara astık. Atatürk büstünü yeniden aydınlattık ve ters yönden de altındaki yeşillikleri aydınlattık. 29 Ekim akşamı Bağlık Karakolu´nun önünden başlayacağımız yürüyüşte ortamıza bir tane minibüs koyacağız. Çünkü sloganlarda kopukluk oluyor. Minibüsten sloganlar anons edilecek. Belediyemizin aldı balon bayraklar, ışıldaklar meşalelerimizle birlikte yürüyüşe başlayacağız. Günlerdir anons yapıyoruz. Esnaflara da uyarılarda bulunuyoruz. Ereğli bayraklarla donatılmaya başlandı. Unutanlar varsa onlarında evlerini, iş yerlerini bayraklarla donatmalarını istiyorum. Bayrağını kapan Bağlık Karakolu´nun önüne gelsin diyoruz. Belediyenin organizasyonda çok büyük bir yürüyüşe geçeceğiz. Ünlü sanatçı Bengü Cumhuriyet Konseri verecek. Bütün vatandaşlarımızı yürüyüşümüze ve konserimize bekliyoruz. Şimdiden Ereğli halkının, Zonguldak halkının ve Türkiye´nin Cumhuriyet Bayramı´nı kutluyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi