Ak Parti Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın Karaelmas Kamal Köksal Stadyumu ile ilgili sözlerine cevap veren CHP İl Başkanı Ahmet Altun;

"ZONGULDAKSPOR BÖYLE BİR SÖZE LAYIK DEĞİLDİR"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın; "Zonguldak’ın mevcut stadı zaten yapılıyor, o Zonguldak’a yeter. Zonguldak arena gibi bir stadı kaldırmaz. Önce birinci lige çıkmamız lazım ki stadı öyle düşünelim. Şu anda böyle bir şeyi talep etmek normal görünmüyor. Ama mevcut stadın tadilatı devam ediyor. Şimdilik o da Zonguldakspor’a yeter. Birinci lige çıkarsa talepler yapılır." sözlerine tepkiler büyüyor... Konu ile ilgili Pusula'nın sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Altun; " Zonguldakspor böyle bir söze layık değildir. Çok güzel bir stad yapılması gerekmektedir. Zonguldak birinci lige çıktığı zaman stad yapımına başlansa bir beş senede öyle geçer. Zonguldakspor köy olma yolunda hızla ilerlemektedir" dedi.

"SAKARYASPOR DA MI BİRİNCİ LİG'TE ?"

Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nun fiziki yapısını değerlendiren CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun; "Türkiye genelini incelediğimizde Zonguldakspor birinci ligden bugünkü lige düşmüştür.Ama Zonguldak gibi Türkiye'nin bir çok illerindeki takımlarda aynı bizim gibi birinci ligden bugün ki liglere düşmüş takımlardır. Ancak bakıldığında Zonguldakspor'un sahası bugün Türkiye'nin bir çok şehrindeki amatör takımların oynadığı statlarla aynı. Birinci ligde olmayan takımlar, örnek olarak Sakaryaspor'un stadıdır. Bu anlamda Sakaryaspor'un stadı örnek teşkil edebilir. Sakarya'nın stadına bakıldığında, takımı birinci ligde olmamasına rağmen oraya olağanüstü stat yapılmıştır. Ama Zonguldak'a böyle bir şey reva görülmemiştir. Zonguldak'ın stadı yetersizdir. Bana göre Zonguldak'a çok iyi bir stadyum yapılması lazım. Zonguldak halkı şuan ki stada layık değildir" şeklinde konuştu.

"ZONGULDAK HALKI YAPILACAK, EDİLECEK GİBİ SÖZLERLE UYUTULMAKTADIR"

Zonguldak halkının iktidar partisi tarafından bir takım sözlerle uyutulduğunu iddia eden Altun; "Benim her zaman söylediğim bir şey var. Zonguldakspor bu gibi söylemlerle, geriye dönük -cek, -cak yapılacak, edilecek gibi sözlerle uyutulmaktadır.Taş üstüne taş konulmamaktadır. Zonguldak'a değer verilmemektedir. Zonguldak'ı balıkçı barınağı yapma konusunda hareket edilmektedir. Ben bu düşünceleri doğru bulmuyorum. Zonguldakspor böyle bir söze layık değildir. Çok güzel bir stad yapılması gerekmektedir. Zonguldak birinci lige çıktığı zaman stad yapımına başlansa bir beş senede öyle geçer. Zonguldakspor köy olma yolunda hızla ilerlemektedir" ifadelerine yer verdi

"FİLYOS LİMAN PROJESİ ZONGULDAK HALKININ UYUTULDUĞUNUN GÖSTERGESİDİR"

Filyos Liman Projesi'nin de bitirilemeyeceğini söyleyen Altun; "Zonguldak halkı yapılacak, edilecek gibi sözlerle uyutulmaktadır. Her dönem yeni yeni söylemler söylenmekte fakat hiç biri yerine getirilmemektedir. Bunun son örneği Filyos Liman Projesi'dir. Filyos Liman Projesi bu söylemlerden bir tanesidir. Bu projede zamanında bitmeyecektir.Çünkü parası yetersizdir. Devlet bunu bu halde yapamaz. Devlet seri halde bitirilmesi gereken projeleri yap işlet devret sistemine göre yaptırırken 25 milyon ton kapasiteli bir projenin Saltukova demir yolu hattına bağlanması, limanın yükleme boşaltma yapabilecek hale gelmesi bu kadar zamanda devlet eliyle yapılamaz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi