Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde 4 öğrenci, domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Ereğli Eğitim Fakültesi´nde öğrenim gören 4 öğrenci Karaelmas Üniversitesi Araştırma Hastanesi´ne kaldırıldı.

Zonguldak merkezde ve Ereğli Eğitim Fakültesi´nde yaşanan olaylar sonrasında Ereğli Devlet Hastanesi personeli de eldiven ve maske takarak bir dizi önlem aldı.

Ereğli Sağlık Grup Başkanı Murat Hakkı Kavak, Sağlık Bakanlığı´nın yaptığı açıklamayla, domuz gribi şüphesi gelen her kişinin tedavi altına alınacağını söyledi.

Kavak, konuyla ilgili doktorları bilgilendirmek amacıyla da seminer düzenleyeceklerini ifade etti.

Kavak, "Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı´mız bir açıklamasında bundan sonra gelen her vakayı domuz gribi olarak kabul edeceklerini açıkladı. Yalnız burada bir şeyi aydınlatmak gerekiyor. Domuz gribi ve nezle birbirine karıştırılmamalı. Her burun akıntısı domuz gribi değildir. Domuz gribinin belirtileri özellikle yüksek ateş, boğaz ağrısı, vücut ağrısı, baş ağrısı olan ve 38 derece üstünde ateşi olanları nezle değil grip kabul edeceğiz. Onun dışındaki rahatsızlıkları olan vatandaşlarımızın evde dinlenmelerini söyleyeceğiz." diye konuştu.

Ereğli´den sevk olan hastalar için de açıklama yapan Kavak, şunları söyledi: "İlçemizde şu ana kadar ciddi boyutta bir vakaya rastlanmadı. Hastaneden aldığımız bilgilerde bu durumda. Bazı üniversiteye sevkler var. Bu konuda da Zonguldak Tıp Fakültesi´nde de tedaviler devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 30 Ekim tarihinde okulların kapalı olması nedeniyle okullarımızda dezenfeksiyon işlemleri yapacağız. Okullar açısında da ciddi anlamda bir sorun yaşanmadı. Hastalığın en güzel tedavisi aşı. Halkımızın aşı konusunu ciddiye almalarını istiyorum. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonrasında aşının kasım ayının sonunda okullarımızda olacağını öğrendik."

Zonguldak´ta, aralarında bir ilköğretim okulu öğrencisinin de bulunduğu dört kişi domuz gribi şüphesiyle gözetim altına alınmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi