CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ve Zonguldak Baro Başkanı Av. Kerem Ertem, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı&[#]8217;nı kutladı.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Eşref mesajın şu sözlere yer verdi:
&[#]8220;Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunun 77. yılını kutladığımız bugünde, Ulu Önder Atatürk´ün &[#]8216;Türk Ulusu´nun özyapısına ve geleneklerine en uygun yönetim Cumhuriyet yönetimidir&[#]8217; sözü, Cumhuriyet´in anlam ve önemini en güzel biçimde ortaya koymaktadır. Cumhuriyet, çağdaşlık, eşitlik ve özgürlük ve büyük bir düşünce devrimidir. Cumhuriyetçi, devrimci ve aydınlanmaya açık olunmadan ve hukukun üstünlüğü egemen kılınmadan az gelişmişlikten kurtulmanın olanağı yoktur. Egemenliğin kayıtsız, koşulsuz ulusun olduğu bu yeni yönetim biçimi, Türkiye Cumhuriyeti´ne yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkese birey olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir. Devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma bilincine erişmiş, etkin bireyi var eden bu anlayış, insanlığın ortak değeri olan uygarlığın gelişimine büyük katkılar sağlamıştır. Atatürk ilke ve devrimleriyle de, yeni Türkiye´nin tüm yönleriyle uygar dünyanın etkin bir üyesi olması amaçlanmıştır. Türk Ulusu´nun bu ilke ve devrimleri bilinçli ve kararlı bir biçimde benimsemesi ise, ülkemizin bağımsızlığına, çağdaşlaşmasına ve kalkınmasına olan inancımızın göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti´nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında hepimize sorumluluk düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, Ulusu ve ülkesiyle bölünmez bir bütün olarak, birlik ve dirlik içinde, Türk Milleti&[#]8217;nin sahipliğinde sonsuza kadar yaşayacaktır. Tüm Türk Ulusunun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.&[#]8221;
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise kutlama mesajında şu sözleri kaydetti:
&[#]8220;Ulusumuzun en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramımızın 86. Yıldönümünü bir kez daha en içten coşku ve kararlılıkla kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.&[#]8221;
Zonguldak Baro Başkanı Av. Kerem Ertem ise bayram kutlama mesajında &[#]8220;Vatandaşlarımızın refah düzeyinin yükseltilmesi, hukukun ve adaletin egemenliğinin kurulması, daha adil ve daha yaşanabilir bir Türkiye için yapılması gereken daha birçok atılım, girişim bulunmaktadır. Bu, uygarlığın bu topraklardan yüceleceğine olan inancın perçinlenmesi ve hayatımıza doğrudan etkilemesi için vazgeçilmezdir. Cumhuriyetimiz, hukukun egemenliğinde şekillenen toplum ve birey zemininde yükselecek; birlikte yaşama ülküsünü, bağımsızlık idealini hayatın ayrılmaz parçası kılacak ve &[#]8216;demokratik yaşamın&[#]8217; teminatı olacaktır. Bu vesile ile başta M. Kemal Atatürk ile silah ve fikir arkadaşlarını rahmetle, saygı ile andığımızı, cumhuriyete ve değerlerine bağlılığımızı, demokrasiye olan tutkumuzu koruduğumuzu ifade ederiz. Bayramımız kutlu olsun&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi