AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, KOSGEB İl Müdürü Nevzat Erol'u ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, AK Parti hükümetinin geçen günlerde açıkladığı "˜can suyu' kredisi hakkında KOSGEB İl Müdürü Nevzat Erol'dan detaylı bilgiler aldıklarını belirterek, "50 bin TL'ye kadar kredi kullanılabiliyor. Bu kredinin geri ödemesi ise, 1 yıl ödemesiz, 3 yıl vadeli ve faizini de devlet ödüyor. Bu krediden yararlanmak isteyen KOSGEB İl Müdürlüğünü ziyaret ederek başvurularını güncellemelere geriyor" dedi.
"Can suyu" kredisi ile zor durumdaki esnafların rahat bir nefes alacağına inandığını söyleyen Namlı, "Can suyu kredisi, özellikle yeni bir girişimcilik örneği göstererek, yeni bir iş kuran, yeni bir tesis açan, dükkan işyeri veya mağaza açan, hayvan alımı yaparak, büyükbaş veya küçükbaş hayvancılık yapan, tarım ile uğraşan çiftçilerimiz, üreticilerimiz ve ülke genelinde ki tüm esnaflarımız için verilen hibe ve teşvik kredileridir. Can suyu kredisi, devlet destekli olarak verildiği için, genelde hibe ve faizsiz olarak verilmektedir. KOSGEB hibe kredilerinde olduğu gibi, bu kredilerden geri ödeme alınmamaktadır. Yine bazı kredi paketlerinde ise, 3 yılda geri ödeme alınırken, faiz talep edilmemektedir. Can suyu kredisinin hibe kredi olarak verilmesi veya uzun vadeli sıfır faizli olarak geri alınması üreticileri, esnafları, girişimcileri rahatlatması nedeniyle de, can suyu kredisi ismi verildi" dedi.
Can suyu kredisinden yararlanılabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerektiğine işaret eden Namlı, "Can suyu kredisi veren devlet bankaları, KOSGEB, kurum ve kuruluşlar tarafından 2016 yılında verilecek kredilere ait şartlar ve gerekli evraklar ayrıca bildirilmektedir. Genel itibariyle daha önce kooperatiflerden can suyu kredisi kullanmamış olmak, KOSGEB'den can suyu kredisi kullanmamış olmak ve Devlet Destekli Hibe Kredilerden can suyu kredisi almamış olmak gerekiyor" diye konuştu.
Namlı, can suyu kredisi kullanmak isteyen esnafların KOSGEB İl Müdürlüğünü ziyaret ederek daha detaylı bilgiler alabileceğini sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi