Kuvvetli Yağış, Yoğun Kar Yağışı ve Kuvvetli Rüzgarlara Dikkat...
Meteoroloji verileri doğru çıkarsa yollar kapanacak hayat duracak hatta okullar tatil olacak...
Yükseklerde etkili olmaya başlayan kar yağışının gece ve sabah erken saatlerden itibaren kıyılarda görülmesi bekleniyor.
Beklenen kar kalınlığı yükseklerde 50 kıyı kesimde ise 20 santimetre olması bekleniyor...

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar, kıyılarda yağmur şeklinde başlayacak yağışların, öğle saatlerinden itibaren kıyılarda da karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, bölgede (Sakarya, Düzce, Bilecik, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Bursa'nın doğu ilçeleri) kuvvetli olarak 10–20 cm, yüksek kesimlerde ise 20 -50 cm) kar örtüsü yapacağı tahmin ediliyor. Yağışın meydana getirebileceği olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Gece saatlerinden itibaren Marmara, Ege , Batı Akdeniz İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Editör: Pusula Gazetesi