AK Parti Zonguldak Teşkilatı´nın yöneticileri, ´Demokratik açılım´ projesine katkı sunmak amacıyla Şırnak teşkilatının konuğu olarak bu kente geldi.
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar başkanlığındaki 17 kişilik heyet, hükümetin bir süre önce başlattığı demokratik açılım kapsamında bugün Şırnak´a geldi. Konuk teşkilat yöneticileri ilk olarak AK Parti Şırnak İl Başkanlığı´nı ziyaret etti. Heyet daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası (ŞTSO) Başkanı Osman Geliş ile makamında bir araya geldi. AK Parti Şırnak İl Başkanı Rizgin Birlik, ziyaretin önemine değinerek, "Zonguldak İl Başkanım ve teşkilatına Şırnak´taki ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Milletimizin huzura daha çok ihtiyacı var. Bu tür ziyaretleri önemsiyoruz ve çok mutlu oluyoruz. Dağda olanlar da gelip evlerinde otursunlar. Artık analar ağlamasın, ölen asker de bizim kardeşimiz, dağda ölen de bizim akrabamız. Artık kimse ölmesin. İnşallah kafanızdaki önyargıları silersiniz. Gittiğinizde memleketinizde bunları anlatırsınız" dedi.
Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, "Sayın Başbakanımızın başlattığı bu açılıma destek olmak için biz de böyle bir geziyi düzenledik. Empati yapmak istiyoruz. Hastalıkta ilaçlar kullanılıyor, önemli olan bunun tedavisini yapmaktır. İnşallah biz bu tedaviyi yaparız. Sayın Başbakanımızın kararlılığıyla kimse bu süreci baltalayamaz. Küçük küçük sorunlar olabilir, bunları aşarız. Bu korkuyu ortadan kaldırmak için doğusuyla batısı birbirine gitsin gelsin. Özelikle son dönemlerde gelişen olaylar nedeniyle biz
buraları gelip gezmek istedik. Mardin ve Siirt´i gezdim. Burada herkes aşıyla ekonomisiyle mücadele ediyor. Burada vatan, millet, bayrak, toprak sorunu yok. Biz olumsuzlukları kırmak için birbirimizi ziyaret etmeliyiz. Biz barış, kardeşlik içinde yaşamak istiyioruz, herkesin bu duygular içinde olmasını istiyoruz" diye konuştu.
ŞTSO Başkanı Osman Geliş´i ziyaret eden Zonguldak İl Başkanı Uçar, Zonguldak´ın selam ve sevgilerini getirdiklerini belirterek, "Biz arkadaşlarımızla birlikte son dönmelerdeki gelişmelere binanen buraları ziyaret etmek istedik. Bu gezi nedeniyle buradaki tarihimizi, kültürümüzü görmek için geldik. Terör yavaş yavaş bitiyor. Sayın Başbakanımızın ve iktidarımızın başlatmış olduğu açılıma destek vermek amacıyla bölgeye bir gezi düzenledik. Sanayi Odası´na bölgenin kalkınması için çok büyük sorumluluk
düşüyor. Bu sürecin verimli ve başarılı olması için herkesi canı gönülden destekliyoruz. 30 yıl süren bu savaşta 350 milyon dolar heba oldu" şeklinde konuştu.
ŞTSO Başkanı Osman Geliş, konuk heyete hitaben, "Sıkıntılı bir süreçte bizi ziyaret ettiğiniz için Zonguldak ekibine teşekkür ediyorum. Bu ziyaretleri sıklaştırmamız gerekiyor. Medyaya burada çok büyük görevler düşüyor. Buradaki güzellikleri yansıtsa çok daha iyi şeyler olur. Kürt sorunu, bölge sorunu, bizim yok, burada Türkiye´nin sorunu var. Bu gemide hepimiz var. Eğer bu gemi su alırsa hepimiz zarar görürüz. Bu hepimizin sorunu. Hükümet elini taşın altına koymuş. Allah bu hükümete zeval vermesin.
Hepimizin birliğe beraberliğe destek vermemiz gerekiyor. Hiçbir parti burada oy hesabı yapmasın" ifadelerini kullandı.
Editör: Pusula Gazetesi