Zonguldak&[#]8217;ta dernek başkanları Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz&[#]8217;ı ziyaret etti.
Zonguldak, Bartın, Karabük illeri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenol Çakar, beraberinde Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ve Güpgüpoğlu Şirketler Grubu Çaycuma Temsilcisi Tekin Özpoyraz ile Şehit Aileleri Derneği&[#]8217;ne ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Şenol Çakar, kanın durması için yapılan çalışmalara taraftar olduklarını söyledi. Dağdan inenlerin kahraman gibi karşılanmasına tepki gösteren Çakar, &[#]8220;Bu kanın durması için yapılan çalışmalara tabi ki taraftarız ama bebek katillerinin uzantılarının kahraman gibi karşılanması yüreğimize dokunuyor. Yüreğimiz acıyor. Bizim şehitlerimiz geri gelmedi. Bizim gazilerimiz hala sakat geziyor. Biz içinde bulunduğumuz infaali sizin şahsınıza şehit ailelerimize bu geçici olan görüntüleri ileri ki dönemlerde olmayacağını ve bunun düzeleceğine kanaatimiz olduğunu bu geçici süreçte bizlerin daha çok tahrik edilmemesi açısından, sizin acılarınızın üzerine depreştirilmesini fazla sizleri üzmemeleri için yanınızda olduğunuzu gerekirse netice itibariyle yapılması gereken hususlarda bunu canı gönülden yapacağımıza derneğimizin yönetim kurulu olarak size ve üyelerinize söz veriyoruz&[#]8221; dedi.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Mustafa Yorulmaz ise &[#]8220;Biz ülkemizde bir barış olacaksa o dağlarda ki esas ele başlarının teslim olmalarını isterdik. Ama devletimize bulaşıkçıları teslim etti. Bulaşıkçıları da devlet töreniyle karşıladılar. Şehit aileleri ile gazileri oldukça üzdüler. Devlet de şu an işin içinden çıkamıyor. Bir Cumhurbaşkanının vermiş olduğu övünç madalyası ayaklar altına alındıysa bunun devlet idarecileri tarafından çok büyük düşünülmesi lazım. Eğer bunu düşünemiyorsa biz de çocuklarımızı dağa yollasaydık onların gelmelerini bekleseydik diye düşünüyoruz. Bu hafta içerisinde Ankara&[#]8217;ya gideceğiz, ondan sonra gerekirse Zonguldak&[#]8217;taki tüm kitle örgütlerinden destek istiyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi