Yurtbay Seramik’in sektörün tasarım ve eğitiminin gelişmesine katkıda bulunmaya verdiği önemin göstergesi olarak düzenlediği seramik karo tasarım yarışması sonuçlandı. “Kaos ve Düzen” temalı yarışmaya, toplam 410 proje başvurdu, yarışma kriterlerine göre değerlendirilen projelerden 6’sı ödüle layık görüldü. Yarışmaya katılım geçen yılın üstünde oldu.

Kaos ve düzen birlikteliğinden, bu zıtlığın yarattığı uyumdan ilham alan tasarımların ele alındığı yarışmanın jürisinde, Ali Bakova (Tasarımcı/Ali Bakova Design), Atilla Kuzu (İçmimar-Tasarımcı/Zoom-TPU Kurucu Ortağı), Prof. Ayşegül İzer (MSGSÜ GSF Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı), Prof. Sevim Çizer (DEÜ GSF Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı) ve Şule Koç (Tasarım Direktörü/Şule Koç Design) yer aldı.

Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin mimarlık, güzel sanatlar, sanat ve tasarım ile mühendislik fakültelerine bağlı mimarlık ve tasarım disiplinlerini kapsayan bölümlerinde öğrenim gören önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan yarışmaya www.dogadansanatasentasarla.com web sitesi üzerinden bin 629 ön başvuru alındı. Son teslim günü olan 21 Kasım 2016 tarihinde ise, Türkiye ve KKTC geneli 32 şehirden 65 farklı üniversiteden 390 öğrencinin oluşturduğu 309 farklı ekibin katılımıyla 410 proje teslim edildi.

Yarışma kapsamında sektörün tasarım anlayışına katkı sağlayan projeler yarışmaya katılım koşullarının yerine getirilmesi, yenilikçi fikir önerisi, tema bağlamında tasarım, tasarımın içinde yaşanılması önerilen mekânla ifade edilişi, özgünlük, evrensel estetik ile malzeme bağlamında üretilebilirlik ve teknik detaylar çerçevesindeki kriterlerle jüri tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonunda; dereceye giren 3, mansiyon kazanan eşdeğer 3 proje ödül almaya hak kazandı. 17 Aralık’ta, Antalya’da Yurtbay Seramik Bayi Toplantısı’nda gerçekleştirilecek törenle dereceye giren yarışmacılara ödülleri verilecek. Eser sahipleri toplamda 25 bin 500 TL para ödülünün sahibi olacak. Yarışmanın birincisine ayrıca Unicera 2017 Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda, Yurtbay Seramik standında tasarımının üretilerek sergilenmesi imkânı sağlanacak.

Doğadan Sanata Sen Tasarla sloganı ile düzenlenen, her geçen yıl artarak devam eden ilgi ve katılımla başvuru alan seramik karo tasarım yarışmasında ödül kazananlarının isimleri şöyle oldu:

Birinci: Gökhan Çetinkaya (TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı/Lisans) 10.000 TL.

İkinci: Tansu Çiller Ulu (İzmir Ekonomi Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı/Lisans) 7.500 TL.

Üçüncü: Barış Derviş (Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı/Doktora) 5.000 TL.

Muhammed Saner Öztürkler (Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım/Yüksek Lisans) 5.000 TL.

Eşdeğer Mansiyon: Tolga Tuncer (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Endüstriyel Tasarım/Yüksek Lisans+D84) 1.000 TL

Eşdeğer Mansiyon: Menşure Sena Engin (Kadir Has Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı/Lisans) 1.000 TL.

Eşdeğer Mansiyon: Gülter Yıldız (Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım/Lisans) 1.000 TL.

Editör: Pusula Gazetesi