Zonguldak İşadamları Derneği (ZONİAD) üyeleri, Sudan´a gerçekleştirdiği iş gezisinden umutlu döndü. ZONİAD, üyesi olduğu üst kuruluşu Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile birlikte 17 - 21 Ekim tarihlerinde Sudan´a yurt dışı gezisi gerçekleştirdi.


ZONİAD Yönetim Kurulu Üyesi Nida Taşçı başkanlığındaki Zonguldak heyeti ile birlikte toplam 105 işadamı Sudan´ın başkenti Hartum´a çıkartma yaptı.


Ticaret Müşaviri Selahattin Tümer´in Sudan´daki ticaret ve yatırım imkânları adlı brifingine katılıp ardından Sudan´da faaliyet gösteren Türk Koleji´ni ziyaret eden iş adamları, akşam yemeği için Türk Büyükelçiliği´nin iş adamlarının onuruna verdiği resepsiyona iştirak etti.


Genç işadamları, gezinin ikinci günü Türkiye - Sudan Ticaret ve Yatırım Köprüsü açılış programına katılarak ikili iş görüşmelerine geçti. Tercümanlar vasıtasıyla gün boyu Sudanlı iş adamları ile ikili görüşmelerde bulunan iş adamları, Sudan Maliye Bakanı´nın verdiği akşam yemeğine katıldı. Üçüncü gün Sudan´da faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret edip bilgi alan Zonguldaklı heyet, daha sonra Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker´in de bulunduğu davete katılarak yurda döndü. Gezinin genç girişimciler olarak çok ufuk açıcı olduğunu belirten ZONİAD Yönetim Kurulu Üyesi Nida Taşçı, "Bu yıl gerçekleştirdiğimiz ilk yurt dışı gezimiz olan Sudan´dan umutlu dönüyoruz. Karlı yatırımlar var, çalışmalarımız sürüyor. Gezimiz sırasında özel olarak Tarım ve Köyişleri Bakanı´mız Sayın Mehdi Eker ve Sayın Büyükelçi´miz ile ikili temaslarda bulunduk. İş adamlarımızın ufkunu açmaya devam edeceğiz. Bu tarz gezilerimiz artarak devam edecek." dedi.


Sudan Ticaret ve Yatırım Köprüsü programına Zonguldak´tan ZONİAD Yönetim Kurulu üyeleri Nida Taşcı, Yasin Yılmaz, Seyfettin Yavuz ve Genel Sekreter Hasbi Uzan toplam 10 işadamı katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi