Ekonomik krizden en çok etkilenenlerden bir diğeri gıda sektörü oldu. Vatandaşın maaşı elektrik ve suya zor yetiştiği için gıda sektörü de veresiyeye döndü.


Gimpa Marketin Sahibi Ahmet Toptan, gıda sektöründe ki alçalış ile ilgili bilgiler verdi.


Emekli vatandaşın zor geçindiğini ve mecburen veresiye satış yaptıklarını belirten Toptan, en önemli sorunun bankaların duyarsızca dağıttıkları kredi kartlarından kaynaklandığını söyledi.


Hiçbir yöneticinin vatandaşın derdine çare olmaya çalışmadığını belirten Toptan, esnafın durumunun çok kötü olduğunu ifade etti. Gimpa Sahibi Ahmet Toptan, Pusula´ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:


"Ben Zonguldak´ta 40 yıldır esnaflık yapıyorum. Ama bu zamana kadar böyle bir şey görülmedi. Emeklinin, memurun, işçinin hali ortada. Herkes sıkıntıda. Çare de yok. Emekli 500 TL maaş alıyor. Gel bununla geçinmeye çalış. Hiçbir kimse vatandaşın derdine çare bulmaya çalışmıyor.


Herkes kendi bildiğine göre hareket ediyor. Vatandaş kredi kartlarına boğulmuş durumda. Bankalar pırasa gibi kredi kartı dağıtmış. Şimdi bankaya gidiyorsun hep faiz. Adam zaten zor geçiniyor. Sıkıntısını gidermek için kredi çekiyor. Ama hep faiz.


Bunu emekli nasıl ödeyecek. Ayrıca 500 TL maaşı olan adama 5-10 milyarlık kredi kartı veriyor.


Vatandaş zaten o konuda bilinçsiz, istediği gibi kullanıyor. Sonra geri öderken de hep sıkıntı. Çünkü gelir belli. Biz de mecburen veresiye satış yapıyoruz. Ödemelerin yüzde 20´si geri gelmiyor. Ama vermesen de olmuyor. Sağolsun bu Belediye Başkanı mahallelerde büyük market açmak isteyenlerin önünü kesmeye çalışıyor ama ne kadar etkili olabilir ki. Zaten yerleşen de yerleşmiş durumda. Bunun sonu da bir yere varmaz. Çünkü durumlar kötü. Devlete, ´ölen ölür kalan sağlar bizimdir´ diyor."

Editör: Pusula Gazetesi