İş adamı Erdal Şeker´den piyasa analizi. Piyasa da iş olduğunu ancak paranın olmadığını belirten Şeker, veresiye defterlerinin dolduğunu belirterek; "Tek sorun Zonguldak´ta yatırım olmaması" dedi.


Zonguldak´ta yıllardır esnaflık yapan İşadamı Erdal Şeker, esnafın sıkıntısını dile getirdi. Veresiye defterlerini bir hayli kabardığını ve piyasada para akışının olmadığını söyleyen İşadamı Şeker, eskiden esnaf-vatandaş arasında olan güvenin kaybolduğunu söyledi. Biran önce Zonguldak´a yatırım getirilmesini belirten Şeker, Çatalağzı´nda kurulan Termik Santralin vatandaşa iş kapısı açtığını ve büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. İşadamı Erdal Şeker, yaşanan sıkıntılarla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Piyasada iş var fakat para yok. Alacaklarımızı alamıyoruz. Veresiye defteri bir hayli kabarık. Piyasa para akışı yok. Son 3 yıldır ekonomik kriz var ama 1 yıldır kriz tamamen etkisini gösterdi. Eskiden böyle olmazdı ve insanlar arasında bir güven vardı. Zorunlu olmadıkça senet bile kullanılmıyordu. ,

Vatandaş gününde borcunu yatırıyordu. Herkes alacağını, vereceğini takip ediyordu. Artık bankalardan çek bile alınamıyor.

Esnaf bir hayli sıkıntılı bir dönem yaşıyor. 85 yıldır Zonguldak´ta esnaflık yaşıyoruz ve hiç bu kadar kriz yaşanmamıştı.

Tek sorun Zonguldak´ta yatırım olmamasından kaynaklanıyor. Çatalağzı´nda yapılan santral Zonguldaklılar için bir şanstır.

Bu sayede insanlar iş kapısı açıldı. Filyos Vadisi´nin de yatırımcıya açılması gerekiyor.

Yatırım hareketlenirse Zonguldak´ta nefes almış olur. Biz Ramazan Bayramı&[#]8217;ndan bu yana bir hareketlenme olduğunu görüyoruz.

Hiç olmazsa insanlar gelip fiyat soruyorlar. 3 ay önce bırak kıpırdanmayı vatandaş bir şey sormaya korkuyordu.

Bu sorunların tek nedeni de vatandaşın yanlış, savurgan bir şekilde kredi kartı kullanmasından kaynaklanıyor. Kredi kartları ve krediler yüzünden para akışı sağlanamıyor.

Bankaya olan borçlar yüzünden vatandaş diğer borçlarını ödeyemiyor. Ümit ediyoruz ki yılbaşından sonra piyasa açılacaktır. Esnaf da rahat bir nefes alacaktır."

Editör: Pusula Gazetesi